Köper Akelius Preff

Publicerad 23 maj, 2015

Något som verkligen gynnat mitt aktiesparare var i samband med att jag bytte jobb. Tidigare så kunde jag under arbetstid följa börsen nästan hela tiden, vilket resulterade i att jag ibland gjorde förhastade affärer där känslor var inblandade. När jag nu bytt jobb har jag fullt upp hela dagarna och kan som bäst kolla börsen en gång på kvällen när jag kommer hem. Då har börsen hunnit stänga vilket gör att jag inte behöver bry mig om tvära kast som kan ske från dag till dag.

Det här har även sänkt mina courtagekostnader rejält då jag inte längre gör några sälj utan enbart köp för den peng som sätts in varje månad. Precis så som jag vill att det ska vara!

För några veckor sedan la jag in en köporder på Akelius preff för 320 kr. Istället för att som innan köpa på dagen och betala mer än jag egentligen vill, lät jag nu tålamodet och det faktum att jag inte längre kan följa börsen spela in. Det innebar att köpordern låg där vecka efter vecka utan att något hände. Ända tills den idag gick igenom och jag fick mina preffar för 320 kr, vilket jag anser vara prisvärt för just Akelius.

Det här är också något som jag är säker på kommer gynna mitt sparande och min förmögenhets tillväxt. Om du kikar på flera aktiers priser så kan det bara på ett år variera med över 50%! Det är inte alls ovanligt. Är du då tålmodig och lägger in långa köporder så kommer du ibland in till de priser du vill.

Som sagt så känns det helt underbart att inte behöva följa börsen maniskt varje dag utan snarare fokusera på att nettospara så mycket det bara går.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *