Kommer minska i Realty Income

Publicerad 20 februari, 2016

Ett av mina favoritinnehav i den Globala Pengamaskinen är Realty Income, ett bolag som delar ut pengar varje månad till sina aktieägare. Detta innehav ger ett fint kassaflöde varje månad som gör att jag kan köpa fler aktier. Men det bästa utav allt är att bolaget gång på gång höjer utdelningen, något jag gillar skarpt.

Realty Income har länge avsiktligt varit mitt största innehav. På senare tid har vi sett en rejäl kursstegring och bara de senaste månaderna har bolaget gått upp med över 25%. Detta innebär att min redan tidigare stora innehav nu är ännu större och utgör därför en för stor del av den Globala Pengamaskinen.

Så även om det tar emot så kommer jag på måndag sälja av ett gäng Realty Income för att helt enkelt balansera portföljen. Just nu har innehavet allt för stor påverkan vilket är mot min investeringsfilosofi. Till dagens kurs ger aktien en direktavkastning på under 4% och jag gillar att köpa när den ger över 5%.

Jag har för avsikt att äga Realty för evigt men just nu gör jag en behövlig balansering i portföljen.


4 thoughts on “Kommer minska i Realty Income

 1. Anders Pengaregn

  En liten fråga från en novis i ämnet. När du säger att innehavet i realty är för stort antar jag du menar värdet på aktierna? Har funderat när olika bloggare redovisar sina innehav om dom räknar det på värdet eller på antal aktier?

  Sökert en korkad fråga men frågar man inget så blir man knappast visare.

  Trevlig helg

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tjena Anders!
   Absolut ingen korkad fråga!

   Precis som du säger så är det värdet på alla Realty aktier som börjar bli för stort i förhållande till hela storleken på min portfölj. Om du har en portfölj på exempelvis 300 000 kr och sedan har en aktie som är värd 100 000 kr så kommer kursen och utvecklingen för det bolaget ha väldigt stor inverkan på hela din portfölj.

   Så just därför väljer jag att vikta om lite men det har alltså inte med att jag inte gillar Realty income för det gör jag verkligen. 🙂

   Reply
   1. Anders Pengaregn

    Tack för att du skingrade molnen 🙂 Då är jag med på tänket. Angående Realty…. Hur tycker du läget se ut för att gå in med lite pengar i Realty just nu? Jag har några tusen som jag tänkte investera nu i månadsskiftet och realty har funnits med på önskelistan en tid nu.

    MvH Pengaregn

    Reply
    1. Investeraren Post author

     Realty är alltid en bra placering på lång sikt. Fint stigande utdelning. Dock ska man ha i åtanke att den stigit kraftigt på senare tid så kortsiktigt kan den falla. Men här gäller det som alltid att köpa ofta! 🙂

     Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *