Kastar ett kritiskt öga mot 203 Web Group

Publicerad 12 december, 2014

Trots att jag sedan lång tid äger aktier i 203 Web Group så tror jag det kan vara bra att försöka se på caset ”nyktert” emellanåt och inte bara filtrera allt genom förhoppningsfiltret som man ofta har när man äger aktier i ett bolag. Framförallt så är det några händelser här på slutet jag tänkte reflektera lite kring.

Här i veckan kunde vi läsa hur en av grundarna tar över VD posten i myTaste med omedelbar verkan, vilket då innebär att nuvarande VD och även styrelsemedlem Aage Reerslev ser ut att försvinna från bolaget. Aage som var med och grundade populära Wrapp har väldigt stor erfarenhet inom just mobil utveckling, något som länge saknades för myTaste. Att då Aage nu väljer att lämna, eller om han rent av blir sparkad känns lite tråkigt.

I mina ögon så kan orsaken vara något av följande, med reservation för att detta är rena spekulationer från min sida.

  • Aages uppgift var att ta fram en app vilket man nu gjort. Därför kanske de anser att han gjort sitt jobb och därför lämnar posten.
  • Man pratade i senaste rapporten om att fokus ligger på att börja tjäna pengar på riktigt och få till positiva siffror på sista raden. Därför har man sagt upp en del folk i vissa länder och kanske är detta ett steg att slippa betala en dyr VD lön och istället slå ihop Andreas Friis tidigare befattning med VD rollen och därmed endast behöva betala en lön.
  • Den tredje och sista anledningen skulle kunna vara personliga skäl från Aages sida. Inte helt orimligt men då tycker jag de borde nämnt detta i pressmeddelandet.

Tidigare i år kunde vi även se att den andra grundaren Jonas Söderqvist tog över stafettpinnen för hela bolaget genom att ta över VD rollen av Kristoffer.

Det är som sagt svårt att veta bakgrunden till dessa hastiga kast men kanske är det ett bevis på att storägarna och grundarna Jonas och Andreas inte är nöjda med utvecklingen av bolaget än så länge och därför väljer att ta över spakarna ett tag.

I det stora hela så tycker jag myTaste appen är riktigt suverän och tror det kommer lyfta trafiksiffrorna samt medlemsantalet rejält framöver.

Dock har vi på slutet sett aktien pressas tillbaka ganska rejält och det är ganska vanligt i en aktie med så låg omsättning. I dessa aktier är det främst positiva pressmeddelande som styr och avsaknaden av dessa på slutet har väl skrämt iväg köpare. Jag säljer dock inte på långa vägar. Antingen blir myTaste en rejäl succe eller så får jag väl följa med båten ner mot havets botten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *