Jämför Betalkort

jämför olika kreditkortEn genomsnittlig familj lägger varje år närmare hundra tusentals kronor på olika utgifter som betalas med ett betalkort eller kreditkort. Detta är givetvis något som kortutgivarna tjänar väldigt mycket pengar på, då de får en bit av kakan från återförsäljaren. Detta är inget som påverkar oss som konsumenter, utan snarare en fördelning av summan mellan stället du handlar på och kortutgivaren. Men efterssom det är så otroligt mycket pengar vi handlar på korten, samtidigt som alla dagens kortaktörer vill ha just dig som kund, lockar dem med en rad intressanta bonusar och fördelar med sina betalkort och kreditkort. Just därför gäller det att jämföra kreditkort och betalkort på sidor som betalkorten.se.

Bästa kreditkortet för dig

Det finns många saker du bör tänka på när du väljer ett kreditkort. Först och främst bör vi reda ut hur det fungerar med kreditkort och eventuell ränta på beloppen som används. I princip alla kortutgivare erbjuder idag någon form av räntefri kredit. Det innebär i praktiken att från dagen då du handlar till det att du får fakturan, så betalar du ingen ränta på beloppet. Vissa kort erbjuder upp till 56 dagar räntefri kredit, något som är väligt förmånligt för oss konsumenter. Vi får då större flexibilitet på det vi handlar och kan därmed planera utgifterna lättare mot när lönen kommer in.

En annan sak som är viktig att ta i beaktande är årsavgiften. Idag finns det flertalet kreditkort som inte har någon årsavgift, trots att de flera gånger erbjuder bonusar när du handlar med kortet. Exempel på det är de olika tankkorten från våra bensinmackar så som Preem, OKQ8, Shell och så vidare. Detta gör att några av dessa ofta placerar sig högt upp på listorna över bästa kreditkorten just nu.

Fler tips på vad du bör tänka på när du väljer kreditkort hittar du på konsumentsverkets sida Hallå konsument.

Ett eller flera olika kreditkort

Något som är populärt hos flera familjer eller par med gemensam ekonomi är det här med att ha olika kort för olika ändamål. Vissa har exempelvis ett så kallat bensinkort enbart när de tankar bilen, vilket är väldigt smart då det ger en bra koll över hur mycket de lägger på just bil och bilåkande. Väljer man dessutom ett tankkort med bonus är det väldigt fördelaktigt mot att använda sin vanliga betalkort från banken.

På samma vis använder många ett betalkort eller kreditkort som de enbart handlar mat och övriga inköp på. Här gäller det att verkligen jämföra och välja ett kort som ger just bonus på det ni handlar mycket av. Ett kort som ger 0,5% i så kallad återbäring kan innebära närmare 1000 kr tillbaka till er varje år, beroende på hur mycket ni handlar på kortet.

Så se över era behov och möjligheten att ha ett eller flera kort som sedan kan användas för olika inköp. Som sagt så kan du spara många kronor varje år på att välja rätt kreditkort.