Investera pengarna från lägenhetsförsäljning

Publicerad 2 november, 2015

Som du kanske såg i min senaste månadsrapport så har jag återigen en rejäl kassa med likvida medel. Dessa kommer då från lägenheten där jag under förra veckan lämnade över nyckeln och därmed fick slutbetalningen. Vinsten jag gjorde tillsammans med att jag inte haft så stora lån gör nu att jag kommer kunna sätta in ca 80-90 tusen kronor på Avanza framöver, fint bränsle till mina pengamaskiner med andra ord.

Nu funderar jag på hur jag ska fördela dessa. Jag vill såklart att dessa ska komma i arbete så snabbt som möjligt och börja betala utdelningar, men samtidigt så vill jag sprida riskerna och inte köpa för allt på en gång. Planen jag har just nu är att dopa mina kommande månadsköp med 15 000 kr extra från dessa pengar. Jag kommer då få en fin slant att köpa byggstenar för, samtidigt som jag sprider ut köpen på 5-6 månader.

Av dessa 15 000 kronor kommer då 10 000 kronor att gå till min pengamaskin sverige som ligger efter storlektsmässigt, och resterande 5000 kr till pengamaskin global med utlänska bolag.

Hur hade du fördelat pengarna i mitt fall?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *