Investera i fastighet i USA

Publicerad 11 april, 2015

Det är nu tidig lördagmorgon här i Florida och idag lämnar vi huset för lite äventyr i delstaten. Första stoppet blir Tampa för att kika på NHL, tätt följt av någon dag i Orlando för att köra två dagar på Disney world/Universal. Har haft en sådan fantastisk semester än så länge och ser väldigt mycket fram emot både NHL och parkerna.

Jag kan fortfarande inte förstår att man kan bo så här fint för de pengar vi betalat. Det ligger i klass med vad du får betala för en lite finare stuga i någon av våra Svenska fjäll och med tanke på att vi kan bo över 10 personer i huset så blir det inte mycket per person. Nu när jag börjar bli bekant med området så har jag kikat runt vad husen ligger ute för som är till salu. För det första så är det köparens marknad här för det finns så otroligt många häftiga objekt. Kikar man då på priserna så är det inte alls farligt. I det här området som ändå är lite finare och har bra anseende så kan man få ett riktigt riktigt lyxigt hus för 3-4 miljoner. Då får du ett stort hus med pool och brygga vid kanalerna som tar dig ända till mexikanska golfen. Det i mina ögon är en dröm som inte är allt för avlägsen och priset kan ju jämföra vad du får ge för ett litet sketet hus kring Stockholm idag.

Planen i så fall som många Svenska gör som äger hus i området är att hyra ut det via en mäklare som sedan hjälper dig med allt ifrån städning till att klippa gräset osv. Har läst mig fram till att om du hyr ut huset ca 20 veckor per år så täcker det alla utgifter inklusive den dyra fastighetsskatten och alla dyra försäkringar. Lägg till någon vecka på det så har du din vistelse här betald. Jag har ju länge varit inne på att investera i fastigheter men det här känns som en ännu bättre idé.

Det enda som är lite tråkigt är att dollarna blivit så mycket starkare mot kronan vilket försvagar ens köpkraft rejält. Samtidigt vet vi inte om priset för en dollar kommer komma ner under 8 kronor igen på ett bra tag.

Det är hur som helst riktigt roligt att drömma sig bort och för den drivne så kan man alltså äga ett sånt här hus gratis i princip om du lyckas hyra ut det. Snacka om att det kryllar av möjligheter där ute.


One thought on “Investera i fastighet i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *