Investera i bostadsrätten

Publicerad 10 maj, 2015

Både jag och min sambo trivs väldigt bra i vår nuvarande bostadsrätt. Det är en trea men gott om utrymme, både för oss båda men även för ett eventuellt tillskott i framtiden. Läget är även guld då båda har gångsavstånd till arbete vilket minskar användandet av bil.

Lägenheten i sig är väldigt ljus och fin. Badrummet är nyrenoverat och de flesta rummen har nya ytskickt. Däremot har köket några år på nacken och vi börjar båda bli sugna på att göra en upplyftning där. Dels för att det skulle öka trivselvärdet enormt, men även då jag tror det skulle lyfta värdet på hela bostadsrätten. Ett nytt fint kök drar till sig många fler blickar än en lägenhet med sunkigt kök. Därför är jag ganska säker på att åtminstone få tillbaka de pengar jag investerar i ett nytt kök och förhoppningsvis mer om några år.

Jag budgeterar för att det ska gå på ca 60 000 kr med stommar från IKEA samt nya vitvaror. Även om jag har mer än väl detta på sparkonto just nu hos Avanza så känner jag ändå inte för att finansiera köket med egna pengar. Istället hoppas jag kunna låna upp mer på lägenheten och sedan investera det direkt. Med dagens låga räntor så blir inte månadskonstnaden särskilt stor samtidigt som jag tror avkastningen som bostadsrätten kommer ge med ett nytt kök, vida överstiger dagens låneräntor över ett par års sikt.

Ett första steg nu blir att börja räkna på jobbet och sedan be om mer lån hos banken. Ska bli ett riktigt roligt projekt samtidigt som jag vet hur tidskrävande det kommer vara.


2 thoughts on “Investera i bostadsrätten

 1. Johan

  Tveksamt om hela kostnaden stannar vid 60 000:-.
  Elektriker kostar liksom VVS-tjänst för inkoppling/ev omdragning kostar också. Två delar du måste anlita hantverkare till. Får du problem med dessa saker kan det ta hus i helvete i föreningen. Kolla också upp vad för typ av kåpa/fläktkåpa som gäller i ditt hus.
  Ytskikt, golv, läckage-skydd, kakel och inte minst inredning till alla ikea-skåp/lådor drar också iväg. Vårt ikea-kök landade på runt 85 000 kr, och då gjorde vi allt, inkl mattläggning som läckadespärr under kökstommar, utom el/vvs själva. Och då behöll vi de tidigare vitvarorna. Räkna på _hela_ kostnaden 🙂

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tjena Johan,
   Jag sitter som ordförande i föreningen så fläkt och dem bitarna har jag koll på.

   När det gäller själva jobbet så har jag en bekant som sysslar med just att sätta in kök åt folk och kan då hela bitarna från VVS, el till montage. Han skulle ha 10k för hela jobbet vilket jag anser vara helt ok. Gällande IKEA delarna så har jag svårt att komma över 20k för deras prylar, borträknat vitvaror.

   Så att kalaset stannar på ca 60 tror jag inte är orimligt alls. 🙂 Som sagt vi har inte speciellt stort kök.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *