Investera i fler fastigheter?

Publicerad 6 augusti, 2017

Efter att snart ha renoverat konstant i två år, börjar vi sakteligen närma oss målet med huset. Är några mindre saker kvar att göra innan jag tar hit värderingsmannen. Men målet har varit ganska tydligt från början. Att värdera upp huset och låna upp på vårat bottenlån.

Jag ser det lite så att alla pengar jag stoppat in från exempelvis pengamaskinen har varit utlånade till huset. Förhoppningsvis så höjs värdet med minst det jag stoppar in. När vi sedan värderar upp huset så hoppas vi kunna få tillbaka en stor del av detta kapital som blivit bundet i huset. Om du inte vill flytta ifrån ditt renoverade boende, så är enda sättet att få tillgång till det bundna kapitalet att låna upp.

Dock så planerar inte vi att göra som en stor del av befolkning gör när de får ett nytt högre värde på huset. Vi kommer alltså inte konsumera, köpa bilar och båtar eller så. Nej istället ska vi använda dem till våra pengamaskiner!

En stor del kommer med andra ord gå tillbaka in i aktieportföljen för att köpa utdelande aktier igen. Men beroende på hur mycket pengar vi får ut, kommer även en del att gå till nya fastighetsprojekt.

Jag har några gånger tidigare renoverat och sålt någon bostadsrätt. Nu tror jag inte detta race är lika enkelt längre då priserna är alldeles för höga. Utan jag är mer inne på att köpa exempelvis en fjällstuga eller liknande som sedan kan hyras ut. Detta är fortfarande på idéstadiet, men vi får se hur det blir med det framöver.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *