Insiders fortsätter Köpa i 203 Web Group

Publicerad 25 september, 2014

Det kommer väl knappast som någon överraskning att jag tror rätt hårt på bolaget 203 Web Group som är ett företag som skapar, driver och förädlar webbsidor kort sagt.  Bolaget kom nyligen med en rapport som inte gillades av marknaden vilket fick aktien att falla rätt kraftigt under en veckas tid. Nu verkar kursen har stabiliserat sig hyfsat. Det är för övrigt något som är ganska vanligt i denna aktie, att den står och stampar i brist på nyheter. När det sedan släpps så sätter det ofta fart på aktien i den ena eller andra riktningen.

Jag har skrivit om det tidigare men tänkte uppmärksamma det igen, just att 203s medarbetare verkar tro starkt på bolaget då de även i september fortsätter att köpa på sig aktier. Riktigt roligt tycker jag som ägare! Det som är extra roligt är när personer som inte är högsta cheferna utan vanliga anställda köper aktier. Det är verkligen en bra indikation.

Insiders september 203 web group

 

Blir sugen på att köpa på mig några fler aktier men just nu finns det inga pengar till det. Eventuellt om jag nallar lite från den pott som ska in i Spiltans Räntefond. Vi får se hur jag gör med det.


2 thoughts on “Insiders fortsätter Köpa i 203 Web Group

 1. Aktieingenjören

  Jag tycker det räcker att helt enkelt besöka hittarecept.se för att avstå köp i 2013 Webgroup. Fokus verkar vara på att aggregera recept från olika bloggar utan koppling till hemsidan och sedan presentera dessa recept på en hemsida med reklam och alldeles för tunga javascript.

  Ett bolag som inte tjänar pengar och dessutom inte är särskilt bra på sin kärnverksamhet tror jag att man bör avstå ifrån även om insiders småshoppar aktier i bolaget.

  Reply
 2. Investeraren Post author

  Hej Ingenjören!
  Jag skulle säga samma sak men tvärtom, att genom att besöka deras sida och deras konkurrenters så ser man vilken enorm potential myTaste har. När det gäller tunga javascript så vet jag inte vad du syfter på då deras sida laddar hur snabbt som helst.

  Visst är det så att de inte producerar innehållet själva (tacka för det) vilket gör att de har sådan skalbarhet. Annars skulle de behövt 1000 tals skribenter som satt och gjorde recept. De är ju inte direkt först med att anamma denna strategi (hej Googles sök etc).

  Jag tänker inte gå in i en diskussion huruvida dem tjänar pengar eller inte. Är dock ganska säker på att myTaste redan de närmsta kvartalen kommer visa större intäkter. Sen krävs det inget vidare högt IQ för att lista ut att du kan tjäna ganska bra med pengar på 34 miljoner unika besökare som de hade i augusti, under sommaren som är deras sämsta månader.

  Vad menar du med deras kärnverksamhet? Så vitt jag vet så är har de skapat den största matsajten och flera länder och snart världens största. Det tycker inte jag är illa pinkat.

  Aja, tiden får utvisa vem som får rätt av oss.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *