Insiders i 203 Web Group

Publicerad 23 augusti, 2014

En viktig indikation när jag analyserar bolag är hur insiders agerar, framförallt när det rör sig om lite mindre bolag så som 203 Web Group. När insynspersoner köper aktier i jättar som H&M eller Volvo så är det en sak med tanke på att de kan ha sparprogram som löper över flera år, men när personer med insyn i ett bolag som är värt 500 miljoner eller mindre, då börjar det bli riktigt intressant!

Dessa personer har många gånger större insyn med tanke på att verksamheten är mindre och mer kompakt jämfört med jättarna.

Slänger vi ett öga på just 203 Web Groups insynslista så är det en väldigt positiv bild som målas upp. De senaste åren har det varit nästan uteslutande köp från flera håll inom bolaget. Visst det kanske inte är några jättesummor alla gånger, men flera nyckelpersoner sitter på gedigna innehav vilket är ett tecken på att de tror på det egna bolaget! Jag har markerat några större köp i bilden.

203 insiders

 

Det finns många anledningar för insynspersoner att sälja en aktie, men det finns bara en anledning att köpa – just att de tror på det egna bolaget. I det avseendet så ser det väldigt bra ut för just 203 Web Group.

Något som jag också ser som positivt är att grundarna fortfarande äger en majoritet av bolaget. Här äger grundarna Jonas Söderqvist och Andreas Friis tillsammans med investeraren Henrik Kvick över 75% av bolaget! I många internetstartups likt 203 så gör grundarna en exit och gör sig ekonomiskt oberoende. Men i det här fallet har de kvar sina poster vilket jag tolkar som att de vet att detta kommer bli mycket större!


2 thoughts on “Insiders i 203 Web Group

 1. Daniel

  Jag har också sneglat på 203 Web Group men avvaktar, dels pga att mina kulor sitter i annat men också frågetecken kring kursen i närtid (på sikt tror jag ju på succé). Dock kan bolaget vara ett sådant som går fint under en ev kommande recession, ev hamnar i skugga o sjunker stilla. Men men, myTastes stora framgång lär ju vara ett faktum inom 2-3 år, och isf antar jag att det ju innebär att aktien är billig nu.

  Hörde (videoklipp) eller läste nyligen av den ena grundaren att de bl.a. hade som mål i framtiden att bli typ av investmentbolag, vilket får ses som mycket positivt!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Härligt att du fått upp ögonen för detta spännande bolag! Jag tror att 203s framgång och framförallt myTaste kommer kunna ge denna aktie raketbränsle även under en ev kommande dipp på börsen. Men i närtid är det givetvis hög risk för en aktie med så låg omsättning och stora spreadar.

   Gällande investmentdelen så har de redan gjort ett par framgångsrika investeringar i webbsidor. Tror starkt på detta komplement då de kan köpa halvbra sidor med potential och utnyttja sin kunskap och kompetens inhouse för att förädla dem och sälja dyrare. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *