I morgon är det löning

Publicerad 23 mars, 2016

I morgon trillar lönen in och i vanlig ordning skickar jag över 50% direkt till Avanza för att sedan köpa en massa fina utdelande aktier. Precis som tidigare så fortsätter jag fylla på i den Svenska Pengamaskinen bestående av svenska aktier, just för att jag vill att den ska vara betydligt större än mina utländska maskiner just för att minska valutarisken.

Redan innan lönen kommer har jag räknat ut ganska exakt hur mycket pengar som ska gå till räkningar och andra utgifter, men väljer ändå att skjutsa in 50% först för att sedan föra över resterande delar efter den sista samma månad då allt är betalt. För mig är det verkligen en fröjd att få fylla på pengamaskinerna med nya byggstenar och direkt få se hur dessa börjar jobba åt mig. För varje månad som går får jag fler anställda i mina pengamaskiner som jobbar åt mig samtidigt som jag själv går till jobbet. Det är en riktigt härlig känsla!

För övrigt så gör sig våren mer och mer påmind vilket är helt underbart. Jag har nu börjat cykla till jobbet vilket innebär #sparadkrona samtidigt som jag får gratis motion.


2 thoughts on “I morgon är det löning

 1. Thomas C

  Hej,
  Jag förde över lite från min buffert redan idag så jag är säker på att det hinner in innan kl 10 imorgon. Visst känns det som ett rus inför löningen/överföringen? Eller är man skadad? 🙂 jag tänker som du, att det är väldigt givande när kronorna efter några dagar (oftast) slår en årsränta från ett sparkonto…

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja det är verkligen som ett rus så lite skadade är vi nog allt 🙂 men på ett bra sätt 😉

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *