Hur ofta kollar du din portfölj?

Publicerad 6 mars, 2015

När det här inlägget publiceras så befinner jag mig om allt gått rätt på en strand någonstans i Thailand. Har skrivit ett gäng inlägg som kommer publiceras under min semester så att inte bloggen blir helt död under tiden.

Något som jag tycker är extra skönt med mina två veckor i Thailand är att jag inte kommer springa runt med min smartphone dagarna i ända och därmed knappt ha någon koll alls på hur min portfölj utvecklas. Jag tror detta är en riktigt bra övning för oss som egentligen vill vara långsiktiga och sakta med säkert bygga upp en portfölj. Det här är något jag jobbar med i princip dagligen då det inte hör till ovanligheten att jag kollar in min portfölj ett par gånger per dag. Samtidigt så frågar jag mig själv varför? Vad är det för nytta?

Nu är jag så galet intresserad av ekonomi och aktier vilket gör att det helt enkelt är en del av vardagen att kolla in hur aktierna utvecklar sig. Men samtidigt så vill jag ju bygga upp en pengamaskin och då är jag inte intresserad av vad någon vill betala för mina Byggmax aktier just idag eller i morgon heller.

Nu ska jag försöka att inte kolla på oljepriset, aktiekurserna och nyheter alls under min semester utan det får bli en tråkig eller glad överraskning att logga in på portföljen om två veckor. Jag känner i alla fall nu att portföljen är väl diversifierad och jag har byggt upp en rejäl krigskassa, så oavsett om vi ser det största raset i mannaminne så kommer jag inte behöva stressa upp mig över det utan kan i lugn och ro sippra på min Singa och får ta tag i det när röken lagt sig.

Hur ofta kollar du in din portfölj? 


2 thoughts on “Hur ofta kollar du din portfölj?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *