Hur länge kan börsen falla?

Publicerad 19 maj, 2016

Jag sitter tillbakalutat med en kopp kaffe i handen och konstaterar att stockholmsbörsen ännu en dag visar röda siffror. Det här är ju inga konstigheter nu för tiden, och HM som fick en sänkt rekommendation av JP Morgan faller extra tungt varav jag passar på att fylla på. Nu är det mer än ett år sedan börsen toppade senast och även om vi varit i en fallande trend sedan dess så känns det som något fattas innan vi kan vända.

Förmodligen är det här något som sitter kvar i bakhuvudet sedan finanskrisen, att det alltid måste till en rejäl utblåsning innan det vänder, men så behöver det väl inte alls vara eller? Oljepriset har kraschat, men inte heller där har vi sett något blod på gatorna som det så fint heter, utan de flesta bolagen inklusive de hårt belånade servicebolagen har hittills lyckats kostnadseffektivisera och överlevt kreditgivarnas långa armar.

Som tur är så ligger jag som bekant alltid fullinvesterad och fokuserar på att varje månad kunna köpa så mycket som det bara går. Blir även att öka på belåningen när jag likt idag köper fler HM som faller kraftigt. Med andra ord så är det bara att påminna sig självt om att det är i när kurserna faller, som lägen till bra långsiktiga affärer skapas.

Ser verkligen fram emot sommaren och semestern som faktiskt bara är ca 5 veckor bort. Känns helt fantastiskt och ett tillfälle att låta pengamaskinerna arbeta ifred medan en annan njuter av att vara ute.


2 thoughts on “Hur länge kan börsen falla?

 1. Greed

  Skulle tro på en mer turbulent marknad runt FEDs besked om räntan i juni(?) samt när Storbritannien röstar om att vara kvar i EU eller inte, tror på relativt lugnt fram tills dess.

  Kanske inte bör skjuta för hårt på köpknappen fram tills dess i mitt tycke. Vad tror du ?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tror som dig att det kommer bli en stökig sommar och höst. Men vet att det kan svänga snabbt åt båda håll så jag fortsätter att köpa i mitt vanliga tempo så får vi se vart det landar. Har ju ingen avsikt att sälja typ någonsin 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *