Hur går det med pengamaskinerna?

Publicerad 25 juli, 2017

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något vettigt här om min resa mot det ekonomiska oberoendet. Vad har hänt på den fronten, har allt bara stannat upp eller vad är det frågan om? I det här inlägget tänkte jag prata lite om status och vart jag står idag.

Som ni vet så har jag hängivet sparat hårt och byggt på mina pengamaskiner de senaste åren, vilket gav helt otroliga resultat. Kikar man in på bland mina månadsrapporter så ser man tydligt att det var en stark trend där på slutet och miljonen var helt klart inom räckhåll. Men sen hände något, livet kom helt enkelt emellan och jag valde att allokera om mina tillgångar ganska rejält.

Skapa en extremt billig levnadsomostnad

I och med vårat husköp för snart två år sedan innebar det en hel del ökade kostnader samt medföljande renoveringsbehov. Detta gjorde i sin tur att lånestrukturen vi hade ökade på ansträningen på kassaflödet och även om mycket var rent amortering så påverkade det ju ändå vår köpkraft negativt varje månad. Därför valde jag efter en otroligt fin börsresa på slutet att sälja av en hel del och samtidigt snygga till vår lånebörda rejält. Jag löste helt enkelt flera lån och gjorde så att våra omkostnader idag är otroligt låga.

Där är ungefär där vi står idag. Med andra ord har jag stärkt sparmukslerna rejält och möjliggör framöver för att kunna spara riktigt rejält och bygga upp på den nu mindre pengamaskinen igen.

Motivationen har inte varit så här stor på länge och jag är väldigt taggad på att börja investera kraftigt igen varje månad. Däremot är jag inte helt med på hur jag ska fortsätta redovisa tillgångar då vår omallokering kommer göra det väldigt svårt att jämföra rakt av. Samtidigt får det vara något jag tar med mig och funderar på framöver.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *