Hur får vi ett bra bolån?

Publicerad 24 augusti, 2017

bolånSom jag nämnde i gårdagens inlägg så är jag riktigt sugen på att ställa olika bolånegivare mot varandra när vi väl är klara med renoveringarna och fått en ny värdering. Givetvis handlar mycket om vilket värde vi väl får när vi är klara, men oavsett så kommer jag fråga alla möjliga banker för att se vad just dem har att erbjuda. Den viktigaste parametern kommer givetvis vara att få så bra ränta som möjligt, den saken är ganska lätt att jämföra på nätet idag.

Men om det blir som jag tror att räntorna kommer hamna hyfsat nära varandra mellan storbankerna, så kommer även andra faktorer spela in. Utöver bolånen så har vi faktiskt en hel del andra tjänster som vi betalar banken för. Detta är kreditkort, olika former av sparkontot, samt alla tjänster som är kopplade till mitt företag. Så även där kommer jag ställa aktörerna mot varandra för att se vad de är villiga att bjuda på.

Vad är viktigt för banken?

Jag tror den tveklöst viktigaste parameten som banken kikar på när de ska erbjuda dig bolån eller bättre ränta, är din betalningsförmåga. Det sista bolånegivaren vill är att du inte ska kunna betala ränta och amortering på ditt lån. Är man som i vårt fall två sambos med fasta jobb så ska detta inte vara något problem. Här tycker jag även mitt företag borde spela in som en positiv faktor.

Vi är inte riktigt där än men jag ser verkligen fram emot dels att renoveringen ska bli färdig, men även att förhandlingen kan börja. Möjligheten att spara några tusenlappar varje år enbart genom lite förhandlingsteknik känns riktigt lockande. Pengar som givetvis kommer gå direkt in i pengamaskinerna. Nu återstår bara lite målning och golvläggning innan värderingsmannen får kika förbi. Sen kommer vi hålla tummarna för ett riktigt bra bolåneerbjudande.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *