Hjälp jag missar tåget!

Publicerad 5 mars, 2016

Jag tycker det här med börsen och psykologi är så otroligt intressant. Inte minst genom att se hur jag själv agerar utifrån hur marknaden beter sig. Vi människor blir så otroligt lätt känslomässigt involverade i börsen och baserar sedan våra investeringsbeslut på de känslor vi har just nu kring rådande marknad. Många duktiga skribenter och börskännare menar på att vi är inne i en beartrend där vi inom en snar tid lär se nya bottnar. Samtidigt är det nog många som känner just nu att tåget uppåt har gått med tanke på de senaste veckornas uppgångar och att de därför snabbt som ögat lär in med alla pengar för att kunna få ta del av denna resa.

Ta några djupa andetag och zoomea ut!

stockholmsbörsen

Trots att det känns som att hela raset nu har tagits igen så kan det lika väl vara en andningspaus i en fortsatt längre nedgång. Även om dina känslor just nu säger att tåget har gått mot nya höjder (vilket det kanske har) så är det ändå nyttigt att få ett bredare perspektiv på saker och ting. Vi är långt ifrån toppen och det är omöjligt att veta om vi nu har vänt eller om det bara är ett björnmarknadsrally som är här för att bränna folk på fingrarna.

Just precis av dessa anledningar så har jag slutat spekulera. Jag köper kontinuerligt vilket just nu gjort att jag träffat nuvarande bottnar i flera aktier och därför tagit min portfölj till ATH, trots att vi är långt ifrån ATH på indexet ovan. Jag gillar att köpa billigt.

Poängen är att du inte ska kastas med och tro att allt är frid och fröjd med endast en riktning uppåt. För det kan lika gärna vända tvärt ganska snart igen och spelar du då på dina känslor så är risken stor att du säljer i panik med förlust, bara för att upprepa detta mönster.


4 thoughts on “Hjälp jag missar tåget!

 1. Utdelningsnissen

  Mycket bra poäng, det är just detta som gör det så svårt att försöka tajma börsen också… För ingen vet när botten är nådd! Bra lugnande inlägg av dig, många behöver läsa och ta till sig, inklusive mig själv.

  Nämnde förövrigt dig i mitt senaste inlägg jag postade idag, välkommen in o läs! 🙂

  //U

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja jag är nog också en av dem som behöver läsa sådant här själv med. 🙂

   Tusen tack för omnämnandet!

   Reply
 2. Anders Pengaregn

  Att inte konstant agera på sina känslor skulle ganska många människor lära sig behärska. Tack för ett bra, lugnande inlägg:)

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja inte minst en själv. Väldigt lätt att dras med åt det ena eller andra hållet.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *