Har vi fastnat i renoveringsfällan?

Publicerad 23 augusti, 2017

Ända sedan vi köpte huset för snart två år sedan så har jag lagt in väldigt mycket pengar och tid här. En hel del aktier såldes av för att finansiera takbyte och liknande. Nu har det som sagt snart gått två år och vi börjar helt klart närma oss den målbilden vi satte upp när vi flyttade in. I princip alla ytskikt är omgjorda. Taket är bytt. Huset är verkligen ett drömboende i våra ögon. Men som sagt, det har kostat en hel del!

Därför kan jag inte ungå att ibland fundera om vi fastnat i grannracet? Att hela tiden ha det finaste hemmet och dyraste uppfarten? Nu vet jag att det inte är så, men jag förstår personer som hamnar där.

Låna för att investera – inte konsumera!

Jag är otroligt nöjd över att våra barn nu har ett underbart hem att växa upp i. När husprojektet sedan är avkryssat kan jag fortsätta lägga allt fokus på pengamaskinen igen.

Men hur ska jag komma ikapp de pengar som togs från pengamaskinen till renovering? Detta har jag varit inne på tidigare. Jag kommer så småning om värdera om huset för att sedan maximera vårt bolån. När jag nämner denna idé för folk i vår omgivning är det många som tittar på oss med skräck i blicken när jag säger att vi ska ha pengarna för att investera i aktier och kanske andra fastighetsprojekt.

-Så kan man väl inte göra? Det är ju hur riskfyllt som helst. Tänk om ni förlorar pengar!

Det roliga här är att väldigt många använder sig av möjligheten att värdera om sina bostäder för att sedan öka på bolånen. Detta för att konsumera! Där snackar vi hög risk för då är det garanti på att du förlorar pengar. Att låna upp för att köpa en dyrare bil eller ny motorcykel. Ändå ser folk inte detta. Att låna för att konsumera är helt vedertaget medan att låna för att investera anses vara galet.

Jag skrattar mest åt detta då det på ett sätt att skönt att inte alla jagar ekonomisk frihet. Det skulle helt klart bli svårare för oss som gör det då. Nu återstår några ytskikt och lite annat innan jag tar hit värderingsmannen. Sedan vill jag lova att vi kommer förhandla med bankerna!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *