Har gjort lite aktieaffärer här på slutet

Publicerad 15 april, 2016

Som ni vet så har ju jag en väldigt enkel strategi att varje månad köpa systematiskt i stabila utdelande bolag som tjänar pengar och historiskt visat att de kan tjäna mer pengar över tid. En klassisk Buy-and-hold kan vi säga. Sedan ett halvår ungefär så har jag enbart fokuserat på den Svenska Pengamaskinen istället för den Globala och anledningen till det är att den globala dragit iväg väldigt mycket och ger därför ett bra tillfälle att bygga vidare på den Svenska som i längden ska vara betydligt större än den globala just för minskad valutarisk.

Säljer ännu fler Realty Income

Hur som helst så har jag lite nu och då strukturerat om i den globala portföljen när ett bolag kanske växt orimligt mycket och därmed blivit en för stor spelare i laget. För ett tag sedan så sålde jag en del i Realty Income som alltid varit mitt största innehav men som på grund av kursrusningen som varit i det bolaget blivit en allt för stor spelare. Igår valde jag att sälja av ännu en del vilket gör att Realty inte längre är mitt största innehav. Jag tror fortfarande otroligt mycket på bolaget men den spikrörelse uppåt som varit på sistone, samtidigt som direktavkastningen därmed trillat en bra bit under 4%, så väljer jag att plocka hem lite vinst här med planen att kliva på igen närmare 50 USD. Jag är rätt säker på att vi kommer hamna under 60 USD och med lite flyt kan jag kliva på och få en ännu större stek närmare 50.

Avyttrat Statoil

Ett annat bolag som jag sakta men säkert avyttrat är min lite mer riskbenägna post i Statoil. Statoil är ett bolag jag köpte förra året kring 119 NOK och sedan sålde kring 140, för att sedan köpa tillbaka kring 120. Sedan dess har jag haft bolaget i pengamaskinen samtidigt som det trillat in några utdelningar. Men nu har jag alltså sålt de sista aktierna för den här gången.

Fyllde på med lite fler Castellum

Att jag fyller på med aktier i min svenska pengamaskin behöver jag knappast skriva om då det sker lite hela tiden. Igår valde jag att utnyttja min kreditlina via Avanza Superlånet för att köpa lite fler Castellum efter dippen som kom efter beskedet om Norrporten förvärvet. Jag är mer positiv än någonsin till detta magnifika bolag och kommer teckna fullt i emissionen som kommer framöver.

Nu ser jag fram emot en förhoppningsvis bra löning så att jag kan fylla på med ännu fler byggstenar i Pengamaskinerna.


2 thoughts on “Har gjort lite aktieaffärer här på slutet

 1. Utdelningsstugan

  Hej Investerarens!

  Intressant att läsa om hur du resonerar. Din strategi påminner ju väldigt mycket om den jag själv använder mig av och jag har också funderat på att vikta upp mina svenska innehav lite extra nu när amerikanska börsen har gått som den gjort. Har också funderat på att avyttra några aktier i Realty income då den vuxit och blivit ett av de största innehaven i min portfölj. Jag har ju dock en uttalad buy and hold strategi så ligger kvar tills vidare.

  /Utdelningsstugan

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Det är nog inte fel att ligga kvar heller för mitt mål är ju att äga bolaget för alltid i princip. Men just i detta fall har Realty blivit så pass stor att aktiens rörelser påverkar portföljen allt för mycket. Vill inte ha för mycket bolagsrisk från ett enskilt bolag helt enkelt. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *