Har ett Rejält bett i Oljeindustrin

Publicerad 8 december, 2014

I och med att jag nyligen köpt på mig Statoil aktier och sedan innan äger både Bonheur och Fred Olsen Energy, så inser jag att en allt större del av portföljen börjar viktas mot oljan. Detta känns egentligen inge vidare då olja är en väldigt oförutsägbar råvara som kan svänga väldigt kraftigt i alla riktningar av orsaker jag omöjligt kan hålla koll på. Med andra ord så skulle en vändning i oljepriset verkligen vara välkommet från min sida.

Samtidigt blir det fler och fler ”tänk om” si och så händer. Exempelvis att tänk om Bonheur och Fred Olsen kan behåll utdelningen, då kommer det trilla i fina slantar framöver. Jag kommer i alla fall hålla på dessa innehav länge då jag inser att det kortsiktigt kan sjunka minst lika mycket till innan vi når botten.

Utöver det så är det full fart med att ordna fram de rätta julkänslorna. Jag är en person som älskar julen just för att man får chans att äta god mat och träffa alla nära och kära. Visst kan det här med julklappar lätt gå till överdrift, men det är en fin liten del det också.

Då jag spar mina sista semesterdagar kommer jag vara en av få som jobbar i mellandagarna. Detta kommer vara en utmärkt läge att få undan en massa jobb då inga möten är inplanerade där.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *