Har Börsraset Börjat?

Publicerad 3 oktober, 2014

Den senaste månaden så har de flesta innehav i min portfölj backat. Det trillar även in fler och fler kurslarm från Avanza som indikerar på att flera bolag jag bevakar har sjunkit under mina utsatta kurser. Är detta början på en längre nedgång eller är det bara ett tillfälligt hack vi ser?

kursgraf börsras

Ja det kommer jag omöjligt kunna svara på men däremot vet jag hur i alla fall jag kommer agera. Jag har hållit på med aktier i snart 10 år och ett misstag jag gjort flera gånger är att jag sålt av mycket när det blivit lite fall som nu i hopp om att kunna plocka tillbaka innehaven på botten. Jag har i princip aldrig lyckas med det utan alltid kommit in dyrare på grund av att det är så svårt att veta när botten är nådd.

Min taktik den här gången kommer vara raka motsatsen. Istället för att jag säljer när det börjar falla tillbaka så har jag sedan ett par månader viktat om i portföljen vilket gör att jag har mer och mer korta räntefonder. Idag är över en tredjedel av portföljen korta räntefonder vilket känns tryggt och kommer möjliggöra för större köp om det faller än mer. Samtidigt kommer jag försöka nettospara så mycket som möjligt varje månad och därmed fylla på med likviditet den vägen. Med andra ord känns det väldigt tryggt även om börsen kommer backa 10-20%. De aktier jag har kommer jag behålla och givetvis fortsätta fylla på i framöver. Nu får jag helt enkelt fler aktier för varje slant.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *