Gör ett försök till Snålmånad i September

Publicerad 19 augusti, 2014

Tänkte jag skulle haka på fenomenet snålmånad som florerat bland flera ekonomibloggare den senaste tiden. Den här gången såg jag det på frivid42s blogg där han väljer att kalla det Super Spar September, vilket jag tycker verkar vara ett ännu roligare koncept.

Kan tycka att jag och sambon har slösat en hel del den senaste tiden, även om vi är duktiga på att laga mat och ta med matlådor.

Min Strategi för Snålmånaden

Tänkte jag skulle lägga ut en strategi för månaden så vi har något att börja med. Gjorde för inte så länge sedan en ganska rejäl insats i att sänka mina fasta utgifter där dels billånet bakades in i lånet på bostadsrätten, samt att vi sa upp visa tjänster vi inte längre använde (Xbox live mm).

Minska utgifterna

 • Laga mat och ordna matlådor – inga uteluncher
 • Båda cyklar till jobbet – mindre bränslekostnader
 • Hålla inne på konsumtion – kläder osv
 • Skära ner på festandet
 • Se över försäkringar

Öka inkomsterna

 • Lägga mer tid på enskilda firman
 • Se över om vi kan sälja något vi inte använder
 • Jobba extra med något?

Det här är lite det jag kommer försöka jobba med under snålmånaden. Ska bli roligt att se hur resultatet blir. Är dock inte säker på hur jag ska redovisa allt, antingen får månadsrapporten avgöra eller så får jag skriva mer enskilda inlägg om hur det går.


10 thoughts on “Gör ett försök till Snålmånad i September

 1. frivid42

  Hej,

  Kul att du hoppar på utmaningen. Över 600 unika användare har läst inlägget från igår men endast du har hoppat på utmaningen. Kommer påminna alla om att de är fegisar innan September börjar så kanske vi får fler deltagara:-)

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Haha ja påminn dem om det! Ska bli roligt att utmana sig själv lite men vore än mer skoj om fler hakade på trenden!

   Reply
 2. Pingback: Super Vanlig September – budget om vi inte Super Sparar! | frivid42

 3. Pingback: Negativ marginalnytta, att få för mycket av det goda.. | frivid42

 4. Kanjagblirik

  Kul att det åter igen dra igång en period av ”snålmånad” Jag hoppas att det bli lika många som när vi körde i våras, då ett 15 tal bloggare hängde på. Ska själv se över min månad och se om jag också kan haka på.

  Mvh

  Reply
 5. Pingback: Uppföljning Augusti – imorgon startar Super Spar September!!! | frivid42

 6. Pingback: En vanlig månads utgifter | Olssons universum

 7. Pingback: SUPER SPAR SEPTEMBER drar igång! | frivid42

 8. Pingback: SuperSparSeptember: Utgångsläget | Olssons universum

 9. Pingback: Därför supersparar jag i september | Olssons universum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *