Gemensamma utgifter och samboliv

Publicerad 13 augusti, 2014

Sedan lite drygt en månad tillbaka så är jag sambo med min underbara flickvän, från att innan det bott själv i lite drygt 8 månader. Ur ett ekonomiskt perspektiv så är det alldeles ypperligt att vara sambos, även om flickvänner generellt är dyra i drift.

Många utgifter som jag stod för själv innan kommer vi nu istället att dela på vilket blir en väsentlig skillnad. Framförallt så är det utgifter som:

  • Hyra
  • Mat
  • Möbler
  • Bränsle till bil

Poster som alla är ganska stora utgifter varje månad. Detta kommer förhoppningsvis synas i mina månadsrapporter längre fram.

Samtidigt så kommer andra utgifter öka så som middagar, resor och annat som vi gärna unnar oss. Även om jag är sparsam så unnar jag mig både resor och att äta ute ibland. Visst det är dyrt men samtidigt en stor livskvalitet i mina ögon.

Till hösten kommer min sambo börja studera och därmed inte kunna jobba lika mycket som hon gör idag. Då kommer jag stå för en större del av våra gemensamma utgifter just eftersom jag tjänar betydligt mer än henne då.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *