Företagsportföljen växer

Publicerad 11 mars, 2015

För lite drygt en månad sedan så valde jag att starta upp en tredje fondportfölj där jag enbart placerar pengar som jag tjänat via företaget. Det kan vara värt att förtydliga att jag äger den privat då jag har en enskild firma och därmed i princip kan räkna vinsten som inkomst av tjänst. Med andra ord skattade pengar. Hur som helst.

Portföljen har bara funnits i dryga månaden men den har redan passerat 10 000 kr strecket vilket känns helt otroligt. Än så länge gör jag det enkelt för mig och fortsätter spara i 3-4 indexkramande och billiga fonder. Men sen får vi se vad framtiden har att bjuda på. Kanske blir det läge om något år att plocka in lite utdelande aktier även där.

Men som sagt så är mitt mantra att det ska ska kräva minimal tankeverksamhet så skickar jag in pengar så fyller jag bara på i fonderna, oavsett om börsen stigit 3 år i rad eller precis fallit. Det kommer innebära ett bra sparande där jag förhoppningsvis får ett bra snitt på köp över tid samtidigt som jag inte behöver fundera särskilt mycket.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *