Förändringar i portföljen

Publicerad 29 januari, 2015

Det har skett lite justeringar i portföljen den senaste månaden. Alla kärninnehav är kvar vilket har varit tanken hela tiden och jag kommer fortsätta att behålla länge nu även om vi skulle vända ner här framöver. En snabb översiktsbild visar följande portföljinnehav just nu.

aktieinnehav 2015

Jag måste säga att det börjar kännas väldigt bra i portföljen där en stor del utgörs av just utdelande bolag. Som ni ser så har jag en rejäl stek i Olja i och med innehaven i Statoil samt Fred Olsen. Det kan nog dröja ett bra tag innan dessa drar iväg, men som tröst i skrivandes stund så ligger jag faktiskt några procent plus i Statoil och dryga 12% back i Fred Olsen efter att ha snittat ner mig. Aja framtiden får utvisa dem casen.

Nytillkomna aktier är alltså:

Båda två är utdelande bolag där jag börjat köpa lite sakta men säkert. Dessa kommer jag fortsätta att fylla på i så vad kursen står i just nu är inte jätteintressant. Antingen blir dem billigare varav jag kan köpa billigare längre fram eller vice versa.

Ibland tänker jag att det känns läskigt att ha så hög aktieexponering när börsen stigit kraftigt i så pass många år. Men då påminner jag mig om att jag kommer vara en stor nettosparare de kommande åren och förmodligen trycka in mer pengar netto än vad portföljen är värd idag. Skulle det därför komma en nedgång så får jag ta del av billigare priser samtidigt som jag nu inte missar eventuell avkastning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *