Fina Möjliga Investeringar

Publicerad 18 september, 2014

Nu har lite mer än halva September gått och det som framförallt jag åstadkommit är att öka mina inkomster i framförallt firman. Men mer om det i nästa rapport.

När nya pengar sedan trillar in i slutet av denna månad blir det dags att summera och placera dessa pengar på bästa tänkbara sätt. Som jag skrev tidigare så har jag en ny strategi för hur jag ska placera pengarna, där jag i princip väljer att för ena halvan av nettosparandet amortera på billånet samt placera pengar i Spiltan Räntefond Sverige, en kort räntefonds historia. Samt placera övriga hälft i två Ryssfonder.

Jag är dock redan villig att bryta lite mot detta, inte själva upplägget utan att den ena hälften ska placeras i enbart Ryssfonder.

Dagligen följer jag börsen och det innebär att det titt som tätt dyker upp intressanta lägen i bolag jag följer, eller helt enkelt nya bolag jag inte upptäckt tidigare. Då är det extremt frustrerande att inte ha pengar att investera i dessa och som jag skrivit om i mina investeringsregler så ska jag inte sälja ett annat innehav bara rakt av för att placera i ett nytt. För då kommer jag byta positioner hela tiden eftersom jag hela tiden hittar intressanta case.

När månaden nu börjar närma sig slutet så är det framförallt två köp som lockar. Det ena är i stålfirman SSAB som jag skrivit en del om tidigare. Bortsett från allt jag skrivit tidigare så har det nu tillkommit en omvänd vinstvarning från jätten US Steel, så allt mer börjar tala för stålbranschen. Därför vill jag fylla på här.

Det andra bolaget jag är sugen att öka i är Bonheur som jag i dagsläget ligger ca -13% sedan inköp. Även om branschen och då framförallt drilling har problem, så är det här ett välskött bolag med en direktavkastning som börjar närma sig 7%! När det väl kommer några positiva nyheter så kan det smälla till rejält tror jag.

Vi får se i månadsrapporten vad jag valde att köpa. Men just nu känns dessa case mer intressanta är Ryssfonder.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *