Få Sambon intresserad av Aktier

Publicerad 25 september, 2014

Något som verkligen glädjer mig är att min sambo är så otroligt duktig på att spara. Hon är några år yngre än mig men har ändå lyckats spara ihop betydligt mer pengar än vad jag hade i den åldern. Mycket av dessa pengar är placerade i tre olika fonder som hennes föräldrar sparat åt henne, vilket ger en klar bild att långsiktigt sparande lönar sig!

Hon är precis som jag mån om att spara undan lite varje månad för att i framtiden kunna köpa hus eller åka på resa. Samtidigt så placerar hon alla dessa pengar på sitt sparkonto hos Swedbank vilket ger noll i ränta! Som den avkastningsfantast som jag är så blir jag vettskrämd när jag ser ett sparkonto med noll ränta! Det är verkligen att misshandla sina surt förvärvade pengar.

Därför har jag lite löst börjat prata om möjliga investeringar för henne. Hon har gjort det ganska klart för sig att hon inte vill ta allt för stor risk. Men bara genom att placera pengarna i korta räntefonder så kan hon lätt får några procent per år, betydligt mer än nuvarande 0%.

Har du något tips på hur jag kan lägga upp det här med att spara i aktier för min sambo? Hur gjorde du själv?


4 thoughts on “Få Sambon intresserad av Aktier

 1. Georg

  Hej, bara genom att flytta pengarna till ett högräntekonto (med bankgaranti och utan inlåsning), så kan man idag få ca 2% ränta. Mer om man binder. Eller räntefonder går också bra, särskilt korta räntefonder (penningmarknad). Då får man något mer än 0% 🙂
  mvh
  Georg

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack för tipset georg! Visst är det så att man relativt enkelt kan få ca 2% per år. Personligen föredrar jag någon kort räntefond så som Spiltan Räntefond Sverige. 🙂

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja visst är det så! Hon får faktiskt mer och mer upp ögonen för aktier och så 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *