Få ihop ekonomin som husägare

Publicerad 25 juli, 2015

I och med att jag och sambon nu blir husägare innebär det en rad stora förändringar. Till det bättre så klart. Det är nu vi börjar bygga på vårt gemensamma liv, skapar ett familjärt och underbart hem som våra framtida barn kan växa upp och trivas i. Kan inte beskriva hur otroligt spännande och underbart det känns.

Men för den delen så släpper jag inte mitt ekonomiska tänk, verkligen inte. Egentligen är den enda anledningen till att vi har råd att köpa det här huset, samt renovera för några hundratusen tack vare mitt investerande i aktier samt några lyckade bostadsrättsförsäljningar. Skulle jag och sambo sälja allt vi äger idag, där jag räknar lågt på värdet för lägenheten samt löser alla lån förutom CSN så skulle vi ha över 700 000 kr i handen! Då är min sambo 20 år och jag 26, helt self made!

Detta gör mig än mer sporrad att fortsätta bygga på våra pengamaskiner framöver. För om vi lyckats med det på så pass kort tid, vad kan vi då inte skapa på över 10-15 år?

När vi nu får tillträde till huset så stundar en hel del renovering. Vi ska in med ett nytt kök, nytt badrum samt de vanliga ytskicktsbytena. Jag vill verkligen göra det här till ett hem att bo och trivas i, för hela min familj. Därför är jag även villig att nalla lite mer av pengamaskinerna för att göra detta till verklighet.

Sen tänker jag lite så här. Vi köpte ett väldigt välskött hus i toppläge för ett OK pris. Paret som bott där innan har gjort det i 40 år och därmed kan ni tänka er inredningsstilen som var. Om vi nu gör dessa renoveringar, eller snarare investeringar i huset så kommer det vara värt betydligt mer i efterhand. Så därför ser jag det inte som rena utgifter utan det handlar snarare om att det kommer belasta vårat kassaflöde en tid framöver.


2 thoughts on “Få ihop ekonomin som husägare

 1. Johan

  Trevligt med nytt boende. Vi gjorde samma resa förra året att byta till hus.

  Blåste ut 100 kvm o byggde upp från grunden med delvis ny planösning. Ny el med fler uttag o takspottar, nätverk o antenn till flertalet rum, reglar, kompl isolering, osb+gips, golv, innertak, nytt kök, spackling målning/tapetsering o ny fräsch ytterdörr. Dock ej badrum. Gjorde allt utom el, förlängning av vatten/avlopp till kök själva. 300 000 drygt.. höjde ”värdet” på huset dock med 400 000 kr.

  Man kan renovera, eller så bygger man om 🙂

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Oj du ingen dålig renovering Johan! Gjorde ni mycket själva då eller anlitade ni hantverkare?

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *