Enkelt att Minska Onödiga Utgifter

Publicerad 20 oktober, 2013

Varje månad följer jag upp våra utgifter med hjälp av gratistjänsten smartbudget. Där kan jag sedan jämföra månadens utgifter mot den budget jag satt upp via samma tjänst. Otroligt smidigt måste jag säga, framförallt då det ger en otroligt bra koll på vad pengarna läggs på.

Jag brukar tips alla som vill få bättre ordning på sin ekonomi att sätta upp en budget och sedan följa upp den med en kassabok. Själv har jag gjort detta i snart två år, vilket ger en otroligt massa bra information om våra köp och utgiftsvanor.

För mig så är inte poängen att vi ska snåla in på saker till höger och vänster. Istället handlar det om posterna som du faktiskt kan minska utan att för den delen minska själva levnadsstandarden.

Det kan handla om försäkringar, lån och bil till exempel.

Något som jag tycker är än mer intressant att följa är våra matkostnader. Här har jag med tiden sett en hel del variation i hur stor denna utgiftspost har varit. Framförallt har jag lärt mig att matkostnaderna bli väldigt mycket högre ju mer vi småhandlar. Samtidigt har vi under dessa perioder ätit sämre än de månader vi lagt ner lite energi och storhandlat.

Ett väldigt enkelt tips för att minska era matkostnader samtidigt som ni äter bättre, är att planera era inköp och sedan storhandla.

En annan utgift som jag kan tycka är onödig är luncher ute. Detta bli så otroligt mycket dyrare än att laga mat hemma och sedan ta med matlåda. Samtidigt så tycker jag inte att maten ute alltid är värt det heller.

Här måste vi rycka upp oss i min familj och verkligen bli bättre på att planera våra inköp av mat.

Hur gör du/ni era matinköp? Storhandlar ni, äter ni ute osv?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *