En totalt utgiftsfri vecka!

Publicerad 17 april, 2016

Det är verkligen en daglig kamp om sparkvoten just nu för att klara målet jag satte upp i månadsutmaningen för april. Inkomsterna är i princip givna så nu har det gällt att spara in på utgifterna så mycket det bara går.

Var ute och sprang tidigare idag och konstaterade då att den här veckan har varit helt fri från utgifter! Det är faktiskt sant och jag blev själv tvungen att dubbelkolla alla konton för att se så det stämde. Hur har vi då lyckas med det kanske du undrar? Ja först å främst så har vi inte levt som ett gäng uteliggare denna vecka, utan allt handlar om planering och disciplin. Låt mig ta några exempel.

  • Bilen har i princip stått stilla hela veckan och därför inte behövt tankas. Jag har cyklat till jobbet varje dag, samt till vänner och liknande.
  • Vi veckohandlade mat i söndags och planerade då för vad vi skulle äta för hela veckan. Att inte småhandla sparar enormt med pengar!
  • Jag har givetvis haft med mig matlåda till jobbet alla dagar och undvikit dyra uteluncher som oftast är överprisade delux.
  • Jag har inte köpt varken en kaffe på macken (gör jag såklart aldrig) eller en kexchoklad. Nej kortet har inte dragits en enda gång denna vecka.

Det känns helt otroligt att vi faktiskt inte har handlat något denna vecka, utan att för den delen dragit ner på levnadsstandarden. I morgon är det återigen dags att veckohandla och vi har faktiskt en hel del i frysen vilket bäddar för en billig handling.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *