En rejäl minskning av Utgifter på G!

Publicerad 22 januari, 2015

Okej jag kan inte hålla på den längre utan tänkte berätta nu vad jag har i kikaren som kommer att sänka våra utgifter ganska så rejält. Egentligen är det inget märkvärdigt utan det handlar främst om att släppa på prestigen och tänka lite mer ekonomiskt.

Jag har bestämt mig för att sälja min bil, en ganska ny Audi och istället köpa en billig bruksbil.

Detta kommer framförallt innebära två saker som har positiv inverkan på min ekonomi.

 • Jag sänker mina fasta kostnader ganska rejält (dyr försäkring, ränta osv).
 • Jag frigör en hel del kapital som är låst i bilen.

Om vi börjar med kostnadssänkningar så kommer försäkringen på en sunkigare bil bli betydligt billigare än den jag har på bilen idag. Idag betalar jag närmare 700 kr per månad då jag är så pass ung som jag är och opålitlig i försäkringsbolagets ögon. Jag har även betalat ca 300 kr på kvarvarande lån varje månad.

Den nya bilen är tänkt att vara en billigare bil i 20 – 40 tusen kronors klassen där jag och sambon går in med hälften var. Så inga lån för det första vilket i alla lägen är helt galet ur ett ekonomiskt perspektiv på en bil med tanke på värdetappet. Omvänd ränta på ränta nästan. Då bilen dessutom är billigare kommer försäkringen vara betydligt billigare och vi kanske rent av nöjer oss med en trafikförsäkring.

Nu får vi ju dock se upp, den bil jag har idag är extremt pålitlig och har inte krävt några reparationer. Den är även väldigt bränslesnål. Samtidigt så åker vi väldigt sällan bil så jag har svårt att se hur att ökade bränsleförbrukning kommer slå den sänkning detta innebär.

Sist men inte minst så kommer jag få loss ett gäng tusenlappar vilket kommer åka in på Avanza och placeras. Hur mycket det blir och hur pengarna ska placeras återkommer jag till längre fram.

Kanske ni läsare har tips på någon bränslesnål bruksbil i 20 – 40 tusen kronors klassen?


6 thoughts on “En rejäl minskning av Utgifter på G!

 1. Tanken

  Hej,
  Vill bara gratulera till ditt tänk och peppa i ditt beslut. Om du har billigare bil nu och sparar så kommer du kunna ha ett bättre liv i hela resterande del av ditt liv och på sikt ha väldigt fin bil igen. Så ta tio hundår nu och le sedan resten av ditt liv 🙂

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej och tack för din kommentar! Är precis så jag tänker! 🙂 Jag ger hellre lite raketbränsle till min sparportfölj nu i ett par år än att åka i en lite flottare bil. 🙂

   Reply
 2. XO

  Mazda 2 från 06 och framåt kan man få för runt 40K med ca 6-7K mil. Skatt och försäkring är helt ok men det kanske inte är den sexigaste bilen 🙂

  Mvh/XO

  Reply
 3. Linus

  VW Lupo -00 kan du få för runt 25k, bra tysk kvalitet med en bränsleförbrukning på 0,35 liter/mil

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Har faktiskt kikat på Lupo! Gillar VW, de verkar pålitliga. Tack för tipset! 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *