Dyr börs och söndagsfunderingar

Publicerad 16 november, 2014

Sitter här på söndagsmorgonen med en kopp kaffe i handen och bara njuter av att vara. Jag är en riktig morgonmänniska och trivs väldigt bra när jag hinner få undan lite personliga uppgifter innan sambon vaknar, typ som att blogga.

Jag satt och funderade kring börsen och värdering just nu. Jämför man historiskt så ser börsen väldigt dyr ut just nu med höga PE tal och kurser som stigit kraftigt flera år i rad. Samtidigt så är det många saker som skiljer dagens läge från tidigare perioder, bara det att vi har nollränta i Sverige just nu vilket är unikt och banar vägen för att börsen kan stiga ännu mer.

Jag har varit aktiv på börsen i snart 10 år, även om det är främst de senaste två åren som jag haft några pengar att investera. Under nästan alla tider så har det funnits oro för den ena kriser efter den andra och nästan alltid så har börsen känts dyr. Därmed inser jag även att jag aldrig kommer kunna förutspå om och när nästa krasch kommer. Att försöka tajma dessa har kostat mig otroligt mycket pengar i courtage, samt i aktievärde då jag flera gånger klivit av en aktie bara för att se den öka i värde med mig ståendes på perongen.

Nej att försöka tajma marknaden har jag slutat med. Istället kommer jag som tidigare nämnt fokusera stenhårt på mitt månadssparande och den vägen bygga upp min pengamaskin till aktieportfölj. Mitt kassaflöde in i portföljen är starkt och likt ett bolag med starkt kassaflöde så är därför mina möjligheter att växa mig ännu starkare i sämre tider mycket goda.

Idag är det städning på schemat samt att försöka få undan massa överflödiga prylar i lägenheten. Vinden är sedan någon helg tillbaka rensad och städad vilket känns fantastiskt.

Det har trillat in lite pengar på företagskontot så jag är sugen att skicka in dessa i mina nya fond ISK. Får se hur jag gör eller om jag väntar in den 25e och trycker in dem med resterande månadssparande.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *