Dotterns Pengamaskin börjar ta form

Publicerad 29 mars, 2016

Under mars månad så trillade vår dotters första barnbidrag in på 1050 kr. Vi har som ambition att sätta in hela detta belopp direkt in på en Kapitalförsäkring Barn hos Avanza. Sagt och gjort så skickades dessa in och tillsammans med ett litet bidrag från mig så har nu dotterns portfölj sakta men säkert tagit form.

pengamaskin barn

Tanken är att ha en portfölj likt min Pengamaskin Sverige, men samtidigt blanda in en del amerikanska bolag. Hoppas att dottern inte bara kommer få ett riktigt fint startkapital i vuxenlivet utan även ett intresse för investerande.

Vill du läsa mer om hur vi kommer spara åt våra barn så har du inlägget:

Gör ditt barn till miljonär på 18-års dagen.


6 thoughts on “Dotterns Pengamaskin börjar ta form

 1. Anders Pengaregn

  Vi står också i startgroparna för vårat barnspar och komemr precis som du använda oss av Avanzas KF Barn. Dock kommer vi ha bägge barnen som förmånstagare på en KF. Förhoppningsvis kan det bli en slant till dom små och också starten på ett intresse för dom.

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Bra jobbat där Anders! Att komma igång är det viktigaste steget. Vår plan är också att när nästa barn kommer så får alla barn samma KF just för att det inte ska skilja sig allt för mycket med tanke på hur lång tid vi kommer spara.

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Jadu det var en jäkla bra fråga! Har faktiskt inte noterat att prisskillnaden var så stor mellan dessa. Kommer faktiskt flytta över till C aktierna nu! 🙂

   Reply
   1. Greed

    Okej bra, lite billigare så det blir lite bättre direktavkastning! Tror det alltid är ”stor” spread mellan dessa!

    Reply
    1. Investeraren Post author

     Tack för att du nämnde detta, hade faktiskt helt missat att spreaden var så stor! 🙂

     Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *