Diversifiering är inte så dumt ändå

Publicerad 3 mars, 2015

Det har väl inte undgått någon som hänger med i ekonomiblogg världen att Vardia igår släppte en katastrof till rapport. När bolaget tog bort sminket så var det plötsligt inte lika fint längre. Det verkar vara otroligt många småsparare som åkt på en smäll här om vi tittar på antal ägare hos exempelvis Avanza, där de flesta tagit rygg på flera duktiga bloggare som köpt in sig.

Kanske blev det en dyrköpt läxa även för dig, men hur mycket man än vill så är skadan redan skedd och jag skulle inte stanna kvar i bolaget då spelreglerna helt har kastats om. Den viktigaste lärdomen här är att du inte ska lägga alla ägg i samma korg, framförallt inte i ett så pass litet och oprövat bolag som Vardia är.

Det farliga som kan hända för många småsparare nu som fortfarande ligger kvar i aktien är att de sitter där i hopp om att aktien ska återgå till sitt vanliga värde. Men tyvärr funkar det inte så och det finns inget som heter vanliga värde när hela caset ändrats så pass mycket. Jag har själv gjort detta misstag flertalet gånger tidigare. Bland annat så har jag flera gånger ägt SSAB i hopp om att den borde klättra upp till 100 lappen där den hör hemma. På samma sätt här så är läget ändrat och hur mycket vi än stirrar på aktiegrafen och ser vart aktien en gång handlades, så kommer den inte per automatik dit. Den kanske inte ens ska dit igen.

Så mitt bästa råd till alla som bränt sig nu är att ta en rejäl funderare på om de hade köpt Vardia idag, nu efter senaste rapporten. Läget är som sagt rejält förändrat och därför bör du göra en rejäl revidering av din investering där. Att sitta kvar och hoppas kommer du inte långt på.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *