Disciplin med investeringarna

Publicerad 13 november, 2014

investerings disciplinSom ni vet så blev jag lite arg och besviken över mig själv med tanke på hur många affärer jag gjorde varje månad vilket kostat en massa onödiga pengar i courtage. Därför har mitt ultimatum den här månaden varit att inte sälja några aktier i befintliga portfölj, utan köp får endast göras med nya pengar.

Än så länge har det fungerat väldigt bra och inga försäljningar har skett. Jag kommer vara stenhård med detta året ut och inte sälja ut något bolag utan istället fokusera på att öka mitt sparande varje månad för att kunna köpa fler aktier den vägen. Det kommer sänka mina courtageutgifter markant samtidigt som min bedömning av respektive innehav inte kommer ändras på någon månad (förhoppningsvis).

Jag och sambon skaffade nyligen ett gemensamt OKQ8 VISA där vi gör våra gemensamma köp så som mat, bränsle till bilen, saker till hemmet och så vidare. Där sätter vi in 2500 kr var varje månad vilket ser ut att räcka mer än väl. Utöver det så gör jag mina egna köp på mitt MasterCard som jag får via Handelsbanken.

Vi har även ett Remember betal/kreditkort med 60 000 kr i kreditgräns. Innan så gjorde vi alla gemensamma köp på detta kort, vilket fungerar så att alla köp inom en dryg månad samlas ihop och kommer som en faktura. Det här har sina fördelar, men mig veterligen så ökar vår konsumtion ganska rejält när vi köper först och betalar sen. På något sätt är det inte ens egna pengar man spenderar.

Nu när vi slutat använda det kortet så har jag fått en helt annan förutsägbarhet över hur mycket jag kommer kunna spara varje månad. Detta samtidigt som jag inte konsumerar lika mycket.

För övrigt så kan jag varmt rekommendera er att skaffa OKQ8 VISA kort. De erbjuder en sparränta som är bättre än storbankernas, samtidigt som du får 1% i bonus på alla köp. Kortet är dessutom gratis att äga, alltså ingen årsavgift vilket är ganska unikt med tanke på alla förmåner.

Hur sköter ni era gemensamma inköp?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *