Det bor en minimalist inom mig

Publicerad 17 februari, 2016

Roligt att se så mycket engagemang från er läsare på tidigare inlägg och jag måste säga att jag älskar när ni kommenterar och är med och diskuterar här på sidan. Utan er vore den här sidan bara en tråkig monolog eller dagbok om man så vill.

Som jag skrev om i förra inlägget så drivs jag verkligen inte av att söka högre materiell status. Detta är jag otroligt glad för då jag slipper lägga stora pengar på exempelvis en dyr bil som ska imponera på andra medan jag samtidigt kan åka runt lika bra i skrothögen vi har idag och samtidigt spara en massa pengar.

Det bor helt enkelt en materiell minimalist inom mig där jag anser att ju fler materiella saker jag har desto mer tappar jag fokus på de saker som faktiskt betyder något i mitt liv vilket främst är familj och vänner. Det är därför jag sällan köper kläder eller elektroniska prylar men samtidigt gärna unnar oss en resa fylld av upplevelser som vi för alltid bär med oss.

När det kommer till hemmet så kan jag verkligen råda alla att tänka lite mer minimalistiskt. Jag och sambo började tänka i dessa banor för lite mer än ett år sedan och sen dess sålt av massivs med saker vi aldrig använde och således fått in en massa extra slantar. Därför kan jag varmt rekommendera att se över erat hem ofta och städa ut sådant ni inte har användning för. Sälj det på någon köp och sälj sida på Facebook vilket är både gratis och jäkligt effektivt. Det här ger er inte bara extra pengar på fickan utan även ett renare hem vilket i sig minskar stress och städbördan.

Vad är din relation till prylar? Har du en fallenhet att ibland köpa saker du sedan inte använder eller gör du dig snarare av med saker?


4 thoughts on “Det bor en minimalist inom mig

 1. Anders Pengaregn

  Jag och sambon kör just ett litet projekt där målet är att sälja av prylar hemma för 10000:-. Vi får se var vi hamnar men det känns kul och inspirerande:)

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tjena Anders!
   Vilket spännande och bra initiativ! Något jag märkte när jag och sambon väl började sälja av saker var att vi hittade mer och mer saker som vi faktiskt inte använde bara genom att vi ändrat vårt mindset när det kommer till onödiga prylar! Kör hårt med ert projekt nu!

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Hehe jag förstår vad du menar! Är inte alltid man drar åt samma håll i dessa typer av frågor :). Jag har fått kämpa ganska hårt för att göra oss av med typ kläder och sånt jag inte tycker vi använder.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *