Dags att spänna sparmuskeln

Publicerad 24 oktober, 2019

Jag måste villigt erkänna att två små barn, en villa och allt vad det innebär att försvagat min sparmuskel rejält. Stora renoveringsprojekt och större inköp har gjort att den så viktiga rutinen att varje månad sätta in pengar till pengamaskinen har försummats. Med andra ord har jag inte levt som jag lär den senaste perioden.

Hur som helst är det viktiga att man kommer till insikt med situationen. Jag vet hur starka mina sparmuskler varit en gång i tiden, något jag lätt inser när jag kikar på mina månadsrapporter. Nu är jag tacksam att jag dokumenterat så väl mina ekonomiska resa, just för att se hur fort det går när man fått in sparrutinerna och satt snöbollen i rullning.

Nu när de flesta större projekten är slutförda på huset så är det fritt fram att börja träna på sparmuskeln igen. Den här gången kommer jag försöka dopa på ett nytt vis, nämligen mitt företagande som jag sköter på hobbynivå vid sidan av mitt vanliga arbete. Än så länge är det inga pengar att prata om, men många bäckar små kan till slut skapa ett stort vattendrag som det heter.

Trots att jag blivit rejält förslappad i sparmusklerna så kan jag åtminstone konstatera att våra åtstramningar när det gäller fasta kostnader kvarstår. Detta är med andra ord en rutin jag lyckats förankra djupt inom mig, att hela tiden försöka jämföra de större fasta posterna. Jag och min sambo står faktiskt i stunden inför ett eventuellt bankbyte, förutsatt att vi lyckas få ett bra erbjudande från någon av de andra tillfrågade bankerna.

En spännande höst väntar och nu ska jag verkligen vässa sparmusklerna rejält kommande månader!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *