Dags att sänka våra fasta utgifter igen

Publicerad 26 juli, 2015

Som ni kanske vet så älskar jag att jämföra priser på de fasta utgifterna som hushållet belastas av. I min värld är det gratispengar som istället kan läggas på pengamaskinen och skynda på uppbyggnaden av den. När vi nu flyttar till hus så tillkommer en rad utgifter som var inbakade i avgiften av lägenheten. Detta öppnar givetvis upp för möjligheter.

Det första vi kommer göra är att jämföra el-priser. Där kommer jag söka via compricer.se just för att jag gillar deras användarvänlighet på sidan. Det gamla paret hade ett riktigt gammalt el-avtal så bara där tror jag oss kunna sänka utgiften med någon tusenlapp per år mot vad vi räknat med i kalkylerna.

Nästa utgift som lär jämföras ganska snart är villaförsäkring. Här lär jag i ärlighetens namn läsa på en del då det tillkommer en hel del saker att tänka på med villa jämfört med en bostadsrättsförsäkring. Även här tror jag oss kunna göra en säkning jämför med paret innan som knappast använt en jämförelsetjänst när de valde försäkring.

Nästa stora sak som verkligen intresserar mig är det här med uppvärmningen i ett hus. Detta är en vetenskap i sig där man kan experimentera mycket för att optimera uppvärmningen och minska på kostnaderna. Detta kommer bli ett löpande projekt men jag har redan nu idéer på åtgärder för att modernisera och minska utgiften värme.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *