Dags att öka inkomsterna lite

Publicerad 3 september, 2014

Nu är September här vilket innebär att jag ska försöka leva så sparsamt som det bara går. Vi är flera bloggare som är med på denna utmaning som jag gärna kallar super spar september efter att frivid42 myntade begreppet tidigare.

Varför ska man då hoppa på en sån här utmaning kanske du undrar? Ja det finns flera anledningar, för min del handlar det främst om att:

 • Trots att jag har ett helt ok sparande så slösar jag alldeles för mycket pengar. Det är pengar som försvinner på krogen, pengar som går till shopping och helt enkelt överkonsumtion som knappast gör mig lyckligare men säkerligen fattigare. Med en sån här månad kommer jag utmana dessa beteenden jag har.
 • För mig handlar denna månad inte bara om att spara utan jag vill även utmana mig själv med att hitta nya inkomstkällor. Lite längre ner i det här inlägget ger jag tips på något som ja kommer testa på och som jag tror kommer kunna ge ett fint litet tillskott.

Att överkonsumera gör i alla fall inte mig gladare så jag hoppas kunna ändra lite på dessa vanor som jag ändå faktiskt har.

Öka min inkomst

För att öka på inkomsterna lite denna månad så är min plan att damma av all gammal kurslitteratur från tiden jag läste till ingenjör och sedan säljer den. Jag la under min studietid otroligt mycket pengar på kurslitteratur, böcker som idag bara ligger och skräpar på vinden. Så för att frigöra yta och förhoppningsvis få in lite kulor på kontot kommer jag lägga ut dessa på tradera.

Återkommer vad resultatet blev.


3 thoughts on “Dags att öka inkomsterna lite

 1. Erik Hedbrant

  Hej!
  Mycket intressant blogg. Jag är själv en aktieintresserad civilingenjör som satsat endel på 203 Web Group. Tyvärr satsar de allt på utveckling och då har vi fått se kursen sjunka. Bara att ha is i magen och vänta på uppgång.

  Om du ska sälja av din kurslitteratur så vill jag varmt rekommendera min sajt http://www.mystudentstore.se som är en handelsplats för studenter. Det är gratis att annonsera och många studenter besöker vår sajt.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Erik och tack för din kommentar!
   Visst är det så att utvecklingen får vinsterna att hållas tillbaka nu, men jag är säker på att det kommer betala igen sig många gånger om, den tid och de pengar de lägger på utveckling.

   Ska absolut kika in din sajt, tack för tipset! 🙂

   Reply
 2. Pingback: Därför supersparar jag i september | Olssons universum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *