Då var vi Husägare!

Publicerad 21 juli, 2015

Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är just nu. Efter en intensiv budgivning har vi idag skrivit på kontrakt på huset jag bara kunde drömma om. Det här är början på något stort och fantastiskt.

Det här med hus började egentligen på allvar för lite drygt ett år sedan. Till en början var det mest bevakning av hemnet som gällde, men det var sällan som det dök upp något som kändes rätt. Jag är verkligen så att det ska känna riktigt bra och då kör jag verkligen, annars kan det vara. Av alla familjemedlemmar och bekanta som följde budgivningen online var det nog ingen som tvekade på att jag skulle segra (läs betala mest) för jag hade bestämt mig.

Slutpriset då? Ja det hamnade på lite drygt 1,6 miljoner, vilket i vår stad ger ett hus i toppläge, centralt och nära till mitt jobb. Detta var ett av mina önskemål, att kunna fortsätta cykla till jobb och träning, vilket gör att vi inte blir beroende av bil. Vi har nu även nära till förskolor, skolor, sambons arbete samt stans finaste badplats.

Vad händer nu då? Ja, jag har verkligen räknat på allt in i minsta detalj och uppdaterade min excelsnurra varje gång ett nytt bud kom in. Vad skulle våra månadskostnader bli? Hur mycket skulle vi få över för renovering osv. Inget ska lämnas åt slumpen. Nu börjar projektet att ordna ett kök och tapetsera, allt för att göra hemmet så himla fint det bara kan bli och jag bara längtar efter att få bo i detta hus.

Föresten, hur vinner man en budgivning? Den frågan ställde jag på Twitter innan budgivningen började för detta hus. Jag tänkte lite som en pokerspelare, ville visa muskler. När mäklare ringde upp oss så hade har ringt till ungefär hälften och fått in 2 st bud, alla kring utgångspris med höjningar om 10 000 kr. Jag bad han ringa listan ut och sedan återkomma till mig, för som pokerspelare är det alltid bäst att sitta sist och därmed se vad alla andra gör. Du har helt enkelt mer info än de andra.

När mäklaren sedan hörde av sig var tre personer med och bjöd, alla med små futtiga bud. Mitt tak låg på närmare 2 miljoner, vilket jag sett flera hus i området säljas för så jag orkade inte mesa. Därför smällde jag till med en höjning om 125 000 kr. Genast stannade en budgivare. Därefter blev det en kamp mellan oss och en budgivare till, som höjde ynka 10 000 kr medan jag alltid slog på med 60-70 000 höjningar. Han gav sig efter ett tag. Men nu hoppade sedan en till med och började mesa. Även den personen avskräckte jag.

Slutpriset var helt klart lägre än vad jag hade budgeterat för och kunde tänka oss betala. Vi är supernöjda och riktigt taggade på hus! Nu blir det att planera för renovering och alla projekt med huset. Spännande värre!


6 thoughts on “Då var vi Husägare!

 1. Utdelningsseglaren

  Kul att vara först med att gratta dig till husköpet!

  Förutom ett förnämligt boende kan det säkerligen även bli en bra investering och inkomstkälla (uthyrning?)

  Reply
  1. Investeraren Post author

   STort tack seglaren! Finns absolut sådana möjligheter, får se vad vi hittar på. Kommer givetvis information om drift och kostnader framöver!

   Reply
 2. G

  GRATTIS! Använde själv avskräckningsmanövern mot småhöjarna. Lika bra att plocka fram bazookan direkt så det slipper investera sina känslor i en segdragen kamp om 10000kr höjningar… sedan lade jag alltid bud en liten bit över jämna nr typ 2mSEK blev 2 010 000 eftersom många sätter sina gränser kring jämna nummer t.ex. 2mSEK och sedan när det når gränsen så är man benägen att höja ytterligare lite granna. genom att lite redan är lagt så är det psykologiskt utmattande och många lägger sig då.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tusen tack hörru! Ja jag tänkte lite så med och la alltid 1 615 osv. Avskräckande och minskar risken för ett litet extra bud från de som har gränsen vid 1,6 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *