Byggmax kommer med fin rapport

Publicerad 27 januari, 2015

Kring oktober valde jag att plocka in Byggmax i portföljen. Sedan dess har kurser stigit med närmare 20% samtidigt som det kommer bli en ökning av utdelning på 13%, som nu landar på 2,60 kr per aktie. Inte illa tycker jag och min tro på bolaget är lika stor som innan. Jag gillar konceptet, de har bra siffror och fortsätter att höja utdelning, precis vad jag vill se i ett långsiktigt innehav.

Ett annat bolag som jag vill börja ta in som kärninnehav i portföljen är fastighetsbolaget Castellum, även det ett bolag som fortsätter höja sin utdelning år efter år. Det tråkiga med Castellum är att det känns väldigt dyrt just nu. Men jag är samtidigt villig att betala lite mer för ett så fint bolag, samtidigt som att sannolikheten för att jag kommer få en fin inköpskurs ökar om jag köper regelbundet istället för en gång.

Får se när första köpet blir av men förhoppningsvis redan nästa månad.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *