Börsen fortsätter neråt

Publicerad 25 mars, 2016

Då var det äntligen påskledigt med allt härligt som det innebär. Kommer bli en hel del påskmat hos släkt och vänner vilket känns underbart och kan även räknas som #sparadkrona då vi till stor del blir bjudna.

Skickade i vanlig ordning in 15 000 kr på Avanza igår via deras funktion med direktinsättning. Det här är en otroligt smidig funktion som gör att du kan föra över pengar från din storbank så som Handelsbanken och sedan få dem direkt in på kontot. Perfekt för någon som mig som vill köpa fler byggstenar av löningen så snabbt som möjligt.

Den preliminära månadsrapporten visar på en bra sparkvot även denna månad, men är fortfarande inte riktigt nöjd då jag vet att vi kan ännu bättre! Just den här månaden så drabbas både jag och frugan av restskatt som så glatt lär skickas in på skattekontot.

Våren fortsätter att göra sig sedd och hörd vilket i alla fall får mig fylld av energi. Möjligheten att vara ute i trädgården och bara vara känns fantastisk och en av de stora anledningarna till att jag vill bo i hus. Men med varmare temperaturer så minskar även driftskostnaden för uppvärmning vilket istället värmer fint i plånboken. Jag är en riktigt nörd när det kommer till just detta, dels av intresse men även ur ett ekonomiskt perspektiv. Därför har jag skrivit ner varenda siffra som hör till husets drift så som elförbrukning, antal pelletssäckar osv. Genom att ha den stenkollen så blir det enklare att se hur olika investeringar faktiskt sänker driftskostnaderna. Förstår inte när folk tilläggsisolerar men har samtidigt noll koll på vad de betalade i uppvärmning innan och då vet de ju inte vilken effekt det fick.

Börsen stängde på lägre nivåer än i början på veckan och känslan just nu är att vi kommer leta oss vidare mot nya bottennoteringar. Oavsett vilket så kommer jag fortsätta månadsspara som jag gör och skulle börsen ha fallit ännu mer till den 25e nästa månad så är jag bara glad för det. Då väntar nämligen massor av utdelningar samt ett förhoppningsvis stort sparande.

Glad påsk alla läsare och fortsätt bygga på era pengamaskiner!


2 thoughts on “Börsen fortsätter neråt

 1. Lord Metroid

  Folk som tilläggsisolerar bor normalt sett i ett hus byggt på 60 och 70 talet med minimal isolering på runt 5cm. Det blir riktigt riktigt dyra värmekostnader så det är helt uppenbart att det går att räkna hem.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Det stämmer nog, då kan ja tänka mig att det snabbt går att räkna hem som du säger.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *