Börjat titta på hus

Publicerad 10 juli, 2015

Jag och sambon är båda inne på att skaffa hus en dag. Dels när familjen senare växer men även för friheten det ger. Sett till våran ålder så har vi rätt mycket undansparat och vi skulle i princip kunna betala kontantinsatsen på 25% på de fetaste husen i denna stad. Dock så skulle jag aldrig lägga alla pengar på boende i detta skede.

Igår var vi och kikade på ett hus som faktiskt var över förväntan när jag kom dit. Det jag kikar på bortsett från ytliga saker är självklart driftskostnaderna, hur boendet kommer påverka vårt kassaflöde. I det här fallet var driftskostnaderna endast ca 23 000 kr per år vilket jag anser är väldigt bra. Det tillsammans med ett lån på 75% av uppskattat slutpris skulle lustigt nog bli billigare är vad vi betalar för bostadsrätten idag. Så lite lockar det allt.

Samtidigt så kommer det en massa merkostnader när man har hus så som renoveringsbehov och skötsel av trädgård osv. Dessutom ligger detta hus ca 10 minuter från stan vilket innebär att jag inte längre skulle kunna cykla till jobbet utan vara beroende av bilen. Det skulle givetvis kosta mer varje år. Tanken på att ha två bilar skrämmer mig ganska rejält nu när vi är inne i en fas av att kunna spara otroligt mycket.

Det gäller nog att vi håller oss i skinnet ett tag och inte spontanköper ett hus. Håller vi i det här samtidigt som jag kan spara lika mycket i 1-1,5 år till kommer det göra underverk på vår förmögenhet och kassaflöde från utdelningar.


2 thoughts on “Börjat titta på hus

 1. Henrik

  Varför kan du inte fortsätta cykla bara för att kåken ligger 10 min från stan?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Jag tog nu lite i underkant, är snarare 19 minuter med bil och närmare timmen med cykel så det är tyvärr inte aktuellt.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *