Avyttrar fondportföljen

Publicerad 16 juli, 2015

Igår skrev jag om hur jag flyttade fonderna i företagsportföljen in till min svenska utdelningsportfölj (Pengamaskin Sverige). Nu kan jag meddela att jag gjort samma sak med fondportföljen. Tanken är även här att sälja av fonderna och sakta men säkert fylla på i utdelarna i portföljen. Med andra ord sitter jag nu endast med två aktieportföljer som båda innehåller utdelande aktier som höjt utdelningen år efter år. För att få än mer fokus på mitt mål så har jag valt att kalla dessa:

 • Pengamaskin Sverige (ISK med Svenska utdelande storbolag HM, Castellum osv)
 • Pengamaskin Global (KF med stor del Amerikanska bolag som JNJ, Realty Income)

Jag måste säga att detta känns otroligt mycket bättre. Fondportföljen hade gått upp ca 27% i år mycket tack vare mitt flyt med Rysslandsfonder, så där blev det en fin vinst.

Då Pengamaskin Global i skrivandes stund är dubbel så stor som den Svenska, kommer jag vikta upp den sistnämnda med kommande insättningar. Utöver dessa har jag kvar min likvida post på Sparkonto +. Dels för att det inte är omöjligt att jag och tjejen kommer vilja ha hus framöver, samt att jag vill ha det som krydda om börsen backar 20% framöver.

Ju mer jag läser om utdelningsinvestering desto mer övertygad blir jag att ligga nära fullnvesterat hela tiden. Hur det än är så kan ränta-på-ränta effekten som återinvesterande utdelning ger endast verka om pengarna finns i aktier. Därmed struntar jag allt mer i vad det dagliga priset på aktierna är, mer än att jag framförallt glädjs när mina byggstenar är på REA!


2 thoughts on “Avyttrar fondportföljen

 1. Johan

  Hej

  Verkar hel-logiskt o sunt att dela upp på det sättet. 🙂

  Med lägre courtage kan man nu lättare återinvestera även usa aktier.

  Visst är det skönt att slippa tänka på mr markets nyckfullhet! Också övertygad om att köpa i bått o torrt så att säga i fina bolag regelbundet.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja helt klart. Det har hänt så otroligt mycket positiva saker för oss småsparare detta år. Just priskriget på courtage gör det nu möjligt att spara så lite som hundralappar i aktier varje månad. Verkligen en sensation 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *