Att vinna på fallande börs

Publicerad 15 januari, 2016

Börsen har varit extremt tjurig på sista tiden och visst är det tråkigt att se värdet på ens aktier minska för varje vecka som går. Samtidigt så vet jag att det är nu möjligheterna börjar skapas. Möjligheterna till rikedomar och en riktigt stor pengamaskin som kan ge oss passiva inkomster framöver. Allt handlar om att flytta fokus från det kortsiktiga och känslorna som då styrs av att kurserna faller just nu, till att se möjligheterna att köpa kvalitetsaktier till lägre priser framöver.

Även om min portfölj skulle halveras det här året så vet jag att jag kommer kunna nettospara motsvarande summa, samtidigt som börsen tenderar att sticka iväg riktigt jäkla mycket efter sådana fall. Så hur det än blir på börsen så är jag säker på att det blir bra, i det långa loppet som jag springer.

Det enda som frustrera mig just nu är att jag önskar att jag kunde dra in ännu mer pengar som jag kan köpa aktier för. Därför är jag just nu extra motiverad att jobba med firman och hoppas på rekordår även där med intäkter. Möjligheterna har aldrig varit större!


4 thoughts on “Att vinna på fallande börs

 1. Thomas

  Hej,

  Jag kollar av din blogg nästintill dagligen och har blivit väldigt inspirerad. Jag har inte kommit alls långt, men nu första kvartalet bör jag få ca 150kr i utdelningar. Klart bättre än att ha pengarna på banken! Och man har bara börjat 🙂

  Jag velar lite fram och tillbaka än dock, om att ha fonder och/eller utdelande aktier.. men det ska väl sätta sig frampå.

  Fortsätt med ditt skriveri och arbete!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej Thomas!
   Tack för din kommentar och roligt att kunna inspirera! 🙂

   Jag hade ju en fas där jag körde 2 fondportföljer men valde sen att avveckla dem till förmån för utdelande aktier enbart. Nu bygger ju hela min strategi i dag på att köpa aktier som delar ut där jag sedan kan köpa ännu fler aktier för utdelningarna. 🙂

   Men antar att det är en smaksak.

   Lycka till och fortsätt gärna kommentera!

   Mvh
   Investerarens

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *