Att se Portföljen minska dag efter dag

Publicerad 8 december, 2014

Då jag har en rejäl stek i oljesektorn så har jag i motsatt till övriga börs fått se min portfölj minska i värde dag efter dag de senaste månaderna. Det är otroligt påfrestande men jag inbillar mig någonstans att det är nu som lägena dyker upp, när allt ser så illa ut som det bara går.

Jag har ingen aning om eller när oljebranschen vänder, men det är helt klart en cyklisk bransch. Det jag däremot vet är att jag är långsiktig samt att jag kommer vara en stor nettosparare varje månad, vilket innebär att jag har chansen att köpa fler aktier om det blir ännu billigare.

Detta är i alla fall vad jag försöker intala mig. Som sagt så är det väldigt påfrestande att se värdet på innehaven sjunka från dag till dag, men samtidigt så är det en bra skola. Det är lätt när allt går bra men det gäller samtidigt att kunna klara av perioder med motgångar med.

 


2 thoughts on “Att se Portföljen minska dag efter dag

    1. Investeraren Post author

      Tack för tipset kalle! En riktigt bra artikel måste jag säga. Nu känns det genast lite bättre att portföljen ger en halvt magsår 🙂

      Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *