Årets utdelningar 2015

Publicerad 21 december, 2015

Med knappa veckan kvar till det nya året kan jag nu summera årets alla utdelningar. Trots att det var först under senare våren som jag fick upp ögonen för utdelningsinvestering på riktigt och ändrade min strategi enligt detta, så har det trillat in en gedigen summa pengar under årets gång.

2015 års utdelningar

Totalt landade det på 12 427 kr, eller dryga tusenlappen per månad.

Vad räcker min utdelning till?

Det stora målet men mina pengamaskiner är att dessa en dag ska kunna ersätta min inkomst från lönearbete. Men det målet är samtidigt en bit bort och det många glömmer bort är att resan är ju minst lika viktig! Även om det dröjer ett bra tag innan utdelningarna är lika stora som min lön idag, så skapar ju redan dagens utdelningar en viss grad av frihet.

Jag tror det är viktigt att man hela tiden påminner sig om detta samt njuter längs resans gång. För även om det låt oss säga skulle ta 15 år innan utdelningar är lika stora som ens lön, så kommer ju utdelningarna vara rejält stora och av betydelse redan år 10, 12 osv.

Så för att påminna mig om att mina pengamaskiner redan idag gör underverk så tänkte jag därför lista några saker som utdelningarna skulle kunna täcka upp redan idag.

 • En härlig semester på 2 veckor i Thailand.
 • Betala årsförbrukningen av EL.
 • Betala maten för 4 månader!
 • Bensinförbrukningen för bilen hela året.
 • Ett extra barnbidrag varje månad.
 • En ny svindyr Macbook Pro.

Det är helt enkelt riktiga pengar som pengamaskinerna spottar ur sig vilket känns helt fantastiskt. Men trots alla härligheter ovan som mina utdelningar skulle kunna betala för så väljer jag ett annat alternativ, nämligen att köpa fler utdelande aktier som kan hjälpa till och dela ut ännu mer pengar nästa år!


2 thoughts on “Årets utdelningar 2015

  1. Investeraren Post author

   Tack! Ja det känns som det tagit fart nu äntligen. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *