Är snart ganska likvid

Publicerad 19 februari, 2015

Inom den närmsta veckan kommer jag vara över 30% likvid om jag räknat rätt, kanske mer ändå. Men nej det handlar inte om att jag sålt ut halva portföljen utan snarare att jag kommer kasta in en rejäl bunt kontanter som frigörs när bilaffären är klar. Det känns ganska skönt att ha en rejäl bunt pengar, och just denna klumpsumma som snart åker in kommer jag låta ligga som just likvider en tid till.

Börsen är rekorddyr och då är det psykologiskt sett väldigt svårt att handla. Men denna klumpsumma blir en fin buffert, samtidigt som pengar ska vara exponerade mot börsen i det långa loppet, men lite tajmning ska man allt ha i bakhuvet.

När jag ändå är inne på temat lite så är det just detta nettoflöde med pengar in i portföljen som gör att tajmning av marknaden blir mindre intressant. Jag kommer fortsätta vara en stor nettosparare i många år till och så länge portföljen inte är värd flera miljoner så kommer dessa insättningar ha en väldigt stor påverkan på min förmögenhet. Med andra ord gör det inte om jag handlar lite dyrt i perioder för andra perioder kommer jag handla billigt.

Men för den delen tänker jag inte blunda för företagsvärdering och just nu är det inte billigt, även om det inte är IT yran dyrt, så därför väljer jag att inte köpa för klumpsumman.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *