Använd Kurslarm på Bevakade Aktier

Publicerad 19 augusti, 2014

kurslarm för aktierEn finurlig funktion som jag använder mig mycket av hos Avanza är att sätta kurslarm på olika aktier. Detta är ett gratis verktyg du kan använda (om du skickar via mail) där du helt enkelt sätter ett värde på aktien du vill bevaka och att du sedan vill bli notifierad när kursen är över eller under detta värde.

I mitt fall så sätter jag detta på aktier som jag bevakar och vill köpa in mig i, men där priset i dagsläget är lite dyrt. Detta är perfekt att göra och jag har själv satt ut kurslarm på massvis med bra bolag där jag skulle kunna tänka mig att köpa in mig om kursen sjunker till en viss nivå.

Nu behöver det ju inte vara en köpsignal bara för att kursen sjunker till en viss nivå, utan det kan ju ha naturliga orsaker så som kris i bolaget. Utan detta är främst  för att få en indikation på att bolaget närmar sig intressanta nivåer och att jag därför bör analysera dessa bolag vidare. Framförallt då det är väldigt svårt att bevaka kursen för massor av olika aktier.

På samma sätt som att du sätter kurslarm när aktien sjunkit under en viss nivå och därmed kan vara intressant att köpa, kan du på samma sätt sätta ett larm som säger att kursen stigit över en nivå och att det därför kan vara läge att sälja.

Använder du kurslarm och i vilket syfte?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *