Aktieaffärer Oktober 2013

Publicerad 3 november, 2013

I det här inlägget tänkte jag presentera de aktieaffärer jag gjort under Oktober månad, samt försöka ge en kommentar till varje affär. Eventuellt så bakar jag in dessa i mina månadsrapporter framöver. Jag tänker inte gå in i detalj på enskilda affärer utan mer i stora drag berätta lite vad som hänt.

  • Det blev lite swingtradeande i SSAB under månaden. Historien slutade på några hundralappar plus. Känner mig rätt kluven till denna aktie nu. Även om vi kunde urskilja i rapporten att de började se lite positiva tendenser i världen, så kan vändningen likväl vara långt borta. Kommer dock fortsätta att stenhårt bevaka SSAB.
  • Jag sålde av mitt lilla innehav i Viktoria Park. Känner att jag har alldeles för dålig koll på denna verksamhet. Samtidigt som jag vill bygga upp lite likviditet igen.
  • Jag plockade in Volvo efter deras feta rapportmiss. Tyckte reaktionen var lite väl kraftig så såg detta som ett tillfälle att börja ta position.
  • Under månaden har jag även tagit in ett gäng Cision, ni vet bolaget som fick otroligt mycket dålig publicitet efter skandalen med det falska Fingerprint pressmeddelandet. Redan innan denna skandal var Cisions aktie väldigt pressad. När det nu föll ännu mer passade jag på att ta en position. Får se hur lång denna position kommer bli.

Det blev en del köp- och säljaffärer under oktober. Känner generellt att jag gör lite väl många affärer. Framförallt så handlar det om att jag ligger väldigt tungt i aktier och vill frigöra kapital. Samtidigt har jag väldigt svårt att hålla mig borta när aktier jag bevakar och vill gå in i plötsligt faller tungt, så som Volvo och Cision. Förhoppningsvis kommer detta kunna bli bra affärer på lite längre sikt, men ändå så är jag ofta lite väl ivrig känner jag.

Alla affärer genererar dessutom en massa onödigt courtage och även om detta är relativt sett billigt eftersom jag har Avanza, så äter det ändå på kapitalet.

Har du gjort några spännande aktieaffärer under oktober månad?

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *