Äger du bolagen du handlar hos?

Publicerad 15 februari, 2015

Jag är sedan en tid tillbaka stolt ägare av ett gäng Mekonomen aktier. Ett innehav jag fått se öka med över 50%, vilket jag har mycket att tacka den otroligt duktige 40 procent 20 år för. Det var efter hans analyser som jag köpte in mig i bolaget. Men bekantskapen till Mekonomen började långt innan det, nämligen som kund hos dem!

Jag hade vid ett flertal tillfällen varit i kontakt med olika Mekonomen där jag dels gjort en stor service på förra bilen samt handlat diverse bilprodukter. Samtliga gånger har jag fått ett otroligt bra bemötande och framförallt under servicen så blev jag väldigt positivt överraskad där dem helt enkelt gick den där extra milen för mig som kund.

När 4020 sedan serverade sina analyser blev köpet av aktier enkla.

Nu ett par månader senare så har mitt innehav betalat för i princip tre motsvarande lika stora servicear på bilen, samtidigt som utdelningen som kommer kan betalat för en fjärde.

Så sent som idag skulle jag köpa lite tvättprylar till nya bilen och valet blev ganska enkelt hos Mekonomen. Det kändes på något sätt ganska fint att betala det där schampot när jag visste att en extremt liten del faktiskt kommer tillbaka just för det.

I sommar blir det kanske aktuellt att bygga lite hos morföräldrarna och det kanske inte är helt förvånande att jag kommer handla dem sakerna hos Byggmax, ännu ett fint innehav i utdelningsportföljen.

Äger du några aktier där du även är kund hos bolaget?


4 thoughts on “Äger du bolagen du handlar hos?

 1. Anders

  Äger Fortnox och min firma är även kund där, de har den överlägset bästa produkten på marknaden och god tillväxt.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Härligt! Känner också ett par som kör med Fortnox och bolaget är ju riktigt intressant med god tillväxt.

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja många har nog fått en fin resa med både aktien och programmet. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *